НОВИНИ

Фонини ще пропусне Ю Ес Оупън

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:39, 03.08.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис
фонини пропусне оупън

11-ата ракета в света Фабио Фонини отказа да участва в Откритото първенство на САЩ и турнира в Синсинати. Това съобщи треньорът на тенисиста Корадо Баразути.

Италианецът по-рано претърпя операция на глезена.

"Фабио знае какво трябва да прави, за да се възстанови по-бързо. Той работи много упорито. Всеки ден тренираме по 4-5 часа. Мисля, че той ще бъде готов за игра след няколко седмици. След това ние ще започнем да работим в Рим, за да може евентуално той да играе в Кицбюел. Ако всичко е наред, Фабио ще играе именно там. Засега сме уверени в успеха, защото всичко върви добре. На Фабио му помага това, че заедно с него са жена му и децата. Това влияе добре на неговото възстановяване. Чудесно е, че той реши проблема си с глезена. За него това беше сериозно препятствие. Сега той е доволен и спокоен", заяви треньорът пред Gazzetta dello Sport.

Така Фонини се присъединява към Ник Кирьос, който също оповести във вчерашния ден, че ще пропусне турнира от Големия Шлем.

За разлика от италианеца обаче, мотивите на Кирьос са продиктувани от запазването на собственото му здраве.

„Няма да играя тази година на Ю Ес Оупън. Боли ме да не бъда на една от най-големите арени в спорта – „Артър Аш Стейдиъм“. Но се оттеглям заради моите сънародници от Австралия, заради стотиците и хилядите американци, които загубиха живота си, заради всички вас. Решението е мое“, сподели той във видео в социалните мрежи.

При жените голямото отсъствие ше бъде това на световната номер 1 - Ашли Барти, която през миналата седмица също оповести оттеглянето си от надпреварата на "Флъшинг Медоус"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каляри назначи нов треньор и уволни спортния директор
Каляри назначи нов треньор и уволни спортния директор
Юнайтед с интересен ход за привличането на Санчо
Юнайтед с интересен ход за привличането на Санчо