НОВИНИ

Франция се връща към нощния живот

франция връща нощния живот
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:05, 10.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Тази вечер във Франция, след почти 18-месечно прекъсване, нощните клубове ще възобновят работата си, макар и не всички, съобщи Би Би Си.

Използването на заведенията е ограничено до 75% от капацитета им, препоръчва се носенето на маски, но не са задължителни, а за да влязат в клуба клиентите ще трябва да покажат сертификат за ваксинация или скорошен отрицателен PCR тест.

Карантината, подобно на останалата част от света, засегна жестоко френската развлекателна индустрия. Според федерацията на собствениците на нощни клубове, около 400 от тях са били принудени да се затворят напълно през последните месеци или са натрупали дългове.

"Оставаме бдителни и естествено, ако всичко се обърка и трябва да се върнем назад, ще го направим", заяви здравният министър Оливие Веран в интервю за Агенция Франс прес.

Във Франция щамът на коронавируса Делта се разпространява активно. Сега той представлява почти половината от новите случаи, но скоро ще се увеличи и през уикенда Делта вероятно ще бъде преобладаващ щам във Франция.

Независимо от това, властите уверено връщат страната към нормален живот. В петък в Париж се проведе репетиция за ежегодния военен парад за Деня на Бастилията, отбелязан на 14 юли. Миналата година парадът беше отменен, но тази година ще се проведе, макар и с ограничения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джорджо Киелини 14 години по-късно - отново срещу Англия, отново на "Уембли"
Джорджо Киелини 14 години по-късно - отново срещу Англия, отново на "Уембли"
Левски и Левски Лом не успяха да се победят
Левски и Левски Лом не успяха да се победят