НОВИНИ

Французите са пушили повече по време на карантината

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:28, 13.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Европа
французите пушили повече време карантината
Снимка: БГНЕС

По време на карантината французите са намалили консумацията на алкохол, но са пушили повече, показва проучване на Националния институт по обществено здраве. Пушачите признават, че са пушили средно по пет цигари повече на ден. Те обясняват този факт със скука или стрес, причинен от изолацията.

Как изглежда Франция непосредствено след отпадането на част от ограниченията?

Шанз-Елизе може и да е неузнаваема без тълпите туристи, но с отварянето на половината магазини прочутата улица се изпълни с хора.

Разходките в Париж са разрешени, но не и струпването около Сена. Речни патрули следят за спазването на реда и забраната за консумация на алкохол по бреговете.

Вместо евродепутати в костюми и техните сътрудници, в Страсбург ще срещнете хора в бели престилки. Сградата на Европейския парламент беше превърната в огромен център за тестване за COVID-19 с капацитет до две хиляди теста на ден.

А в департамента Дром се тревожат от връщането на децата в училище. И си направиха класни стаи на открито - в гората, с родители в ролята на учители. Местните власти също не са готови да отворят училищата.

Бернар Брюне, кмет на Монмейран: Дезинфекцията за мен не е вариант, защото е много сложно и трябва да се спазват редица изисквания. Освен това не искаме да излагаме децата и учителите на риск. Трудно е да накараме и родителите да ни се доверят.

Все пак дискусии по въпроса ще има до 2 юни, когато е следващата фаза от вдигането на ограниченията във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1,6 млн. по света пребориха COVID-19. Заразата е покосила досега 4,3 млн.
1,6 млн. по света пребориха COVID-19. Заразата е покосила досега 4,3 млн.
Майк Помпео пристигна на изненадващо посещение в Израел
Майк Помпео пристигна на изненадващо посещение в Израел