НОВИНИ

Гърция въвежда още мерки при влизане през сухопътните граници на сезонни работници

гърция въвежда мерки влизане сухопътните граници сезонни работници
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 20.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, по съществени причини и за сезонните работници.

По информация на посолството ни в Атина от 00:00 часа на 22 юли 2020 г. до 4 август 2020 г. по съществени причини - служебни, здравни, семейни, от България през сухопътните граници в Гърция може да се влиза единствено през ГКПП "Кулата - Промахон" и през ГКПП "Маказа - Нимфеа". Пътуванията ще се доказват със съответните документи.

Чуждите граждани, работещи в гръцкото земеделие (сезонни работници), които напуснат Гърция до 4 август 2020 г., няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия до отмяна на настоящото решение.

Нововъведените мерки са във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус и не се отнасят за пътуващите с цел туризъм.

Припомняме, че към момента туристите могат да влизат от България в Гърция през сухопътните граници само през ГКПП "Кулата - Промахон" с попълнен в срок от минимум 24 часа преди влизането електронен формуляр, генериращ QR код, както и с документ за негативен резултат от направен PCR тест в рамките на 72 часа преди преминаване на границата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хронология на 12-ия протест пред Народното събрание
Хронология на 12-ия протест пред Народното събрание
Новините "По света и у нас" празнуват 60-и рожден ден
Новините "По света и у нас" празнуват 60-и рожден ден