НОВИНИ

Георги Иванов: Убеден съм, че в Трета лига има по-добри български футболисти от някои чужденци в елита

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 06.06.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Техническият директор на БФС Георги Иванов обясни, че инициативата да се търсят таланти в Трета лига е забравена в продължение на дълги години, но сега се възобновява и трябва да донесе полза на професионалния футбол у нас.

Иванов участва в пресконференция преди първия ден на турнира, в който ще се срещнат сборни отбори от четирите Трети лиги заедно с президента на Аматьорската лига Румен Вълков и шефът на Зоналния съвет на БФС-Велико Търново Бончо Генчев. Присъства и изпълнителният директор на спонсора на турнира Росен Димитров.

"Сигурен съм, че инициативата с турнира ще бъде от полза и на футбола, и на професионалните клубове. Досега дължи години беше забравена, но е перфектна възможност да покажем момчетата до 21 години, които са излезли от школи и играят на това ниво. Искам да благодаря на спонсора Money Plus, защото знам колко е трудно да се прави нещо в аматьорския футбол", допълни Иванов.

Турнирът започва утре с мача от 15.00 часа между Североизточна и Северозападна България, а от 17.00 часа играят Югоизточна и Югозападна. Това са полуфиналите и според резултатите ще станат ясни и финалистите. В петък (9-и юни) от 9.30 часа е мачът за 3-ото място, а от 11.30 е финалът. Освен това ще бъдат раздадени награди за най-добрите индивидуалности по позиции – най-добър вратар, най-полезен състезател, голмайстор на турнира.

"Този преглед е перфектна възможност не само момчетата да намерят по-добро бъдеще, но и да съберем добър аматьорски национален отбор. Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита. Не е нормално изпадащ отбор да излиза със 7-8 чужденци. Но това е решение на президентите и на треньорите. Клубовете си решават кого да развиват. Ако не ни подават добри футболисти, ние няма как да съберем добър национален отбор", коментира още Иванов.

Той ще има среща в почивния ден на турнира – 8-и юни, с момчетата от аматьорските селекции, в който ще си поговорят за кариерата, бъдещето и възможностите, които се отварят в играта.

"Работим вече една година с БФС и днешната пресконференция показва едно продължение на това партньорство. Едно от най-важните неща за нашата компания е да се даде шанс на прохождащият български талант. Ще се радваме, ако помогнем на българските момчета да се реализират", заяви от своя страна Росен Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев внесе в НС допълнителни материали към искането за имунитета на Борисов
Гешев внесе в НС допълнителни материали към искането за имунитета на Борисов
Деница Сачева: Днес ние не даваме кредит на доверие, а даваме кредит на време
Деница Сачева: Днес ние не даваме кредит на доверие, а даваме кредит на време