НОВИНИ

ГЕРБ поискаха оставката на кабинета от парламентарната трибуна

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:49, 14.04.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
парламентът гласува чужденците временна закрила нас получават здравно осигуряване
Слушай новината

ГЕРБ поискаха оставката на кабинета от парламентарната трибуна. Още при излизането за декларацията на партията, групата на "Продължаваме промяната" напусна залата.

ГЕРБ обвини премиера Кирил Петков в нареждане на незаконни арести. Повод стана отменената днес заповед за ареста на лидера им Бойко Борисов. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова запозна депутатите със съдържанието на съдебното решение.

Във втората половина на декларацията тя коментира, че всичко това означава, че българският съд е казал, че Бойко Рашков и неговото МВР извършват незаконни действия.

От ГЕРБ се обърнаха към премиера с думите "клети г-н Петков". Питаха го кой го е накарал да стартира това начинание с думите "Никой не е над закона".

Казаха, че е станал премиер по силата на някаква стихия. Призоваха го да не прави нищо повече, да спре да говори и "да се върне към търговията на дребно!".

Декларацията завърши с "Оставка, аматьори!". След декларацията "Продължаваме промяната" се върнаха в залата и отговориха на ГЕРБ, че Кирил Петков е станал министър-председател със стихията на надеждата на българските граждани за справедливост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА отнесе солидна глоба заради изпочупените седалки на Славия
ЦСКА отнесе солидна глоба заради изпочупените седалки на Славия
БФС глоби Стоилов с 2000 лева и го наказа да не води само мача с ЦСКА
БФС глоби Стоилов с 2000 лева и го наказа да не води само мача с ЦСКА