НОВИНИ

Германия изпраща помощ на Португалия за борба с COVID-19

германия изпраща помощ португалия борба covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:36, 31.01.2021
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Германските военни ще изпратят медицински персонал и оборудване в Португалия, където капацитетът в интензивни отделения се изчерпва след нарастване на коронавирусните инфекции.

Португалия, която заяви, че само 7 от 850 легла за интензивно лечение на случаи с COVID-19 са свободни, е поискала помощ от германското правителство, съобщи германското здравно министерство.

Според информацията, Португалия, която е отчела 12 179 смъртни случая от COVID-19 и 711 018 случая на заразяване, има най-високата седемдневна средна стойност на новозаразени и на и смъртни случаи на глава от населението.

Германското списание "Шпигел" съобщи, че военните планират да изпратят 27 лекари и фелдшери в Португалия, които се предвижда да останат там в продължение на три седмици, както и стационарни и мобилни вентилатори и полеви легла за пациентите.

Австрия има готовност да приеме пациенти на интензивно лечение от Португалия, заяви канцлерът Себастиан Курц в Туитър. Говорител на канцлера добави, че подробностите предстоят да бъдат уточнени. Преди това Австрия е приемала малък брой пациенти с интензивно лечение от Франция, Италия и Черна гора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шокови гранати и сълзотворен газ за разчистване на дансинга в полски дискотеки
Шокови гранати и сълзотворен газ за разчистване на дансинга в полски дискотеки
Река Сена излезе от коритото си
Река Сена излезе от коритото си