НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Григор Димитров - Грегоар Барер 6:3, 6:2, 6:2

bnt avatar logo
от Калоян Николов
08:39, 29.09.2020 (обновена)
Чете се за: 03:18 мин.
Голям шлем
гледайте живо бнт григор димитров грегоар барер ролан гарос

След вихрената победа на Цвети Пиронкова срещу германката Андреа Петкович на старта на Откритото първенство на Франция по тенис, днес е време и Григор Димитров да започне своето участие на "Ролан Гарос"!

В първия кръг на надпреварата най-добрият български тенисист в мъжкия тенис се изправя срещу французина Грегоар Барер.

Двубоят е четвърти в програмата за деня и се очаква да започне около 18 часа българско време и ще бъде предаван пряко в ефира на БНТ 3!

Бъдете с обществената телевизия и във вторник, за да уловите всички емоции от българското участие на Откритото първенство на Франция по тенис!

След дълго забавяне, породено от дъжда над френската столица двубоят между двамата на корт номер 14 най-накрая може да започне.

ПЪРВИ СЕТ

Първата ни ракета имаше труден старт и след двойна грешка предостави два шанса на Барер да пробие. При втория французинът позиционира чудесен форхенд върху линията, за да поведе с 1:0.

Григор реагира моментално и на свой ред си осигури два брейкбола. Барер обаче успя да докара нещата до равенство. Французинът отрази и още една възможност пред Григор, преди най-накрая да вземе подаването си.

Хасковилията потегли уверено в своя втори сервис гейм и успя да го спечели на 15, намалявайки изоставането си.

В четвъртия гейм българинът успя да върне пробива, след като Барер допусна няколко грешки. Григор продължи в добро темпо и в следващата част и въпреки че допусна двойна грешка, спечели трети пореден гейм и излезе напред в резултата.

Французинът продължи с неточностите си и след минаващ удар от бекхенд Григор реализира втори пробив.

Сервирайки за затвърждаване на пробива, първата ни ракета не можеше да разчита на първия си сервис и това го изправи пред точка за пробив. За щастие българинът се справи чудесно и след страхотен форхенд по обратния диагонал, стигна до 5:2.

Барер най-накрая спря серията на Григор след гейм на 30 и принуди българинът да сервира за сета.

Димитров поведе с 40:0, но след две непредизвикани грешки и печеливш бекхенд на Барер, неусетно се стигна до равенство. Грешка на французина предостави на хасковлията четвърти шанс за спечелване на сета и той почти бе го сторил, след като удар на Барер бе отсъден в аут.

Съдията на стола обаче прецени, че топката е добра и точката трябваше да бъде преиграна. Григор си създаде добра позиция да реализира сетбола, но за съжаление сбърка на мрежата. В край на сметка Димитров пропусна още една възможност, преди най-накрая да затвори този маратонски гейм, с което си осигури и спечелването на първия сет.

ВТОРИ СЕТ

Барер започна добре втората част, откривайки резултата с гейм на 30.

Григор потегли уверено при първото си подаване във втората част и стигна до 40:15. Спад в играта му обаче позволи на 103-ия в света да обърне развоя на гейма и стигне до шансове за пробив. За щастие Григор отново намери верния път и спечели гейма, за да изравни резултата.

Видимо разочарован от случилото се в предишния гейм Барер допусна няколко непредизвикани грешки и в край на сметка това му коства и пробив.

За съжаление две двойни грешки, придружени с две неточности от форхенд от страна на Григор, позволиха на французина моментално да върне пробива.

Проблемите за сервиращите продължиха и в следващия гейм, когато Барер изостана с 0:40. Той успя да отрази първите два брейкбола, но при третия Григор взе своето и поведе с 3:2.

За пореден път Григор започна трудно на свой сервис, губейки първите две точки. След това обаче българинът намери първия си сервис и успя да обърне развоя на гейма, затваряйки го с ефектно деми-воле.

Сервирайки, за да запази шансовете си в сета Барер отново показа колебания, които доведоха до още един инкасиран пробив на неговата сметка и възможност пред Григор да затвори сета на свое подаване.

Димитров срещна съпротива от страна на французина, но въпреки това се справи със задачата и успя да спечели втория сет след 6:2.

ТРЕТИ СЕТ

Франнцузинът започна с най-лесния си сервис гейм от началото на мача, печелейки го на нула.

Григор успя сравнително лесно да изравни резултата, въпреки двойната си грешка и един страхотен минаващ удар на Барер.

В третия гейм отличната защита на българина, в комбинация с търпеливата му игра му осигуриха два поредни брейкбола. 103-ия в света обаче ги отрази и двете, за да стигне до равенство. Хасковлията пропусна още два отлични шанса да поведе с 2:1, преди най-накрая да го стори при петата си възможност.

Това доведе до успокоение у Григор, който заигра все по-освободено и атрактивно и набързо поведе с 40:0 в следващия гейм. Барер успя да вземе следващите две точки, но все пак 18-ия поставен стигна до 3:1.

Димитров потегли чудесно и в петия гейм, взимайки първите две точки, но след това французинът заигра по-агресивно и това му помогна да вземе следващите четири разигравания и да намали на 2:3.

29-годишният българин отново не беше безупречен на свой сервис, но въпреки това направи необходимото, за да стигне до 4:2.

В следващия гейм Григор получи три поредни възможности за нов пробив след две двойни грешки на Барер и страхотен минаващ удар от бекхенд на българина. Французинът отказа да се предаде и стигна до равенство.

Третата двойна грешка от негова страна обаче откри нова възможност пред хасковлията, която отново бе пропусната, заради скъсване на кордажа. Българинът дори изпадна в леко неловка ситуация, когато отиде да смени ракетата си, тъй като беше наредил вече 4-5 скъсани и по инерция взе една от тях.

В край на сметка при седмия си брейкбол, Димитров стори логичното и се доближи само на гейм от победата.

Сервирайки за победата, Григор беше притиснат от агресивната игра на Барер, която му осигури и две точки за пробив. Бившият номер 3 в света обаче отрази майсторски и двете и след това затвори мача още при първата си възможност, за да се класира за втория кръг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Анастас Герджиков: СУ се готви за присъствено обучение
Проф. Анастас Герджиков: СУ се готви за присъствено обучение
Цвети Пиронкова за предстоящия двубой със Серина: Определено се вълнувам, очаквам с нетърпение
Цвети Пиронкова за предстоящия двубой със Серина: Определено се вълнувам, очаквам с нетърпение