НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Полуфиналите при мъжете на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:34, 09.10.2020
Чете се за: 02:05 мин.
Тенис
гледайте живо бнт полуфиналите мъжете ролан гарос

Кои ще бъдат двамата финалисти, които ще спорят за "Купата на Мускетарите" в неделя ще стане ясно днес следобед.

Започнаха 128, а останаха само 4. Един измежду Диего Шварцман, Рафаел Надал, Новак Джокович и Стефанос Циципас в неделя следобед ще вдигне трофея на Ролан Гарос 2020.

На всички тях обаче им предстои още една крачка, за да достигнат до финалния сблъсък.

Днес в 15:50 българско време даваме старт на полуфиналите на последния за годината турнир от Големия Шлем.

Първи на корт "Филип Шатрие" ще излязат Рафаел Надал и Диего Шварцман. Испанецът е повече от изразен фаворит срещу Диего, за когото това ще бъде първо участие във финалната четворка на турнир от Шлема.

До момента Матадора е повече от убедителен, като все още не е загубил сет в Париж. Единствените по-напрегнати моменти за него бяха в мача му от 1/4 финалите срещу Яник Синер, когато италианецът даде всичко от себе си да затрудни 12-кратния шампион във френската столица.

От друга страна Шварцман също впечатли с играта си с достигането до 1/4 финал. Там в истински епос, нисичкият аржентинец надви своя добър приятел Доминик Тийм, след като преодоля изоставане от 1:2 сета.

Тази победа над финалиста ои последните две издания на турнира няма как да не вдъхне допълнителна увереност на Шварцман за предстоящия сблъсък с Рафа.

Статистиката обаче е твърдо в полза на левичаря от Майорка, който води в преките двубои с 9-1. Въпреки това обаче Диего спечели последната им среща, като при това го стори на клея в Рим.

Мачовете между двамата винаги гарантират зрелище за феновете на тениса и се надяваме, че и днешният сблъсък няма да ни разочарова.

В другият полуфинал, не преди 18 часа, един срещу друг ще излязат Новак Джокович и Стефанос Циципас.

Ноле ще се опита за първи път от 2016-та насам да стигне до спора за трофея в Париж, докато Стефанос е устремен към първия си финал в турнир от Големия Шлем.

Световният номер 1 беше повече от убедителен в първите си мачове, като чак на 1/4 финала срещна сериозен отпор от Пабло Кареньо-Буста. Испанецът взе първия сет, докато Ноле изпитваше проблеми с болки в областта на врата.

В край на сметка след медицински таймаут, за който впоследствие Буста публично упрекна Джокович, сърбинът преодоля дискомфорта и стигна до обрат, за да се класира за полуфиналите в Париж.

От другата страна застава Стефанос Циципас, който можеше отдавна да е напуснал надпреварата. Още в първия кръг, гръцкият тенисист беше изправен до стената, когато изостана с 0:2 сета от Хауме Мунар. Световният номер 6 обаче намери верния ритъм и успя да осъществи пълен обрат.

От този момент нататък, той вдигаше нивото си на игра с всеки следващ двубой, като най-впечатляващи бяха последните два, в които Циципас отстрани в последователни сетове първо Григор Димитров, а след това и Андрей Рубльов.

Що се отнася до преките им двубои Джокович и Циципас са си разменили по три победи. Един любопитен факт обаче като че ли наклонява везните с една идея в полза на гръцкия тенисист.

В шестте им мача до момента никой не успявал да постигне две поредни победи, като Ноле спечели последния им сблъсък през март тази година в Дубай. Ако тенденцията се запази, то е ред на Стефанос да запише победа, която би била с цената на класиране за първи финал на турнир от Големия Шлем.

Не бива да пропускаме обаче, че световният номер 1 е спечелил единствената им среща на клей, през миналата година в Мадрид.

Без съмнение ни очаква един крайно интересен мач, в който шоуто е гарантирано.

Кои ще бъдат двамата финалисти при мъжете на Ролан Гарос 2020? Бъдете с богатата тенис програма на БНТ 3 в петъчния следобед, за да разберете!!!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4-ма задържани при акция в София. Продавали амфетамини на подрастващи
4-ма задържани при акция в София. Продавали амфетамини на подрастващи
Две жени са в тежко състояние след катастрофата до Лесово, транспортират ги със "Спартан" до "Пирогов"
Две жени са в тежко състояние след катастрофата до Лесово, транспортират ги със "Спартан" до "Пирогов"