НОВИНИ

Глобиха с по 3 000 лв. ГЕРБ, БСП и Националния стадион за нарушаване на мерките

глобиха 000 герб бсп националния стадион
bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 22.06.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Столична регионална здравна инспекция състави актове за административно нарушение на политическите партии ГЕРБ и БСП заради нарушаване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването за това, че са допуснали събиране на много хора на закрито, без спазване на нужното отстояние.

БСП проведе пленум на Националния съвет на 13 юни. Дни по-късно стана ясно, че Янаки Стоилов е с потвърден положителен резултат за COVID-19.

На 20 юни ГЕРБ организира среща на членове и симпатизанти на партията в Стара Загора, на която присъства и премиерът Бойко Борисов.

Столичното РЗИ е съставило акт и на директора на Националния стадион „Васил Левски“ във връзка с проведеното дерби Левски – ЦСКА на 20.06. при лоша организация и нарушаване на задължителната дистанция сред публиката.

Актовете ще бъдат в максимален размер от 3000 лв.

По-рано днес на пресконференция в здравното министерство, на която бе съобщено, че маските стават задължителни на закрити обществени места, доц. Ангел Кунчев заяви, че контрол ще има за всички, които нарушават мерките.

"Към трите Д-та - дистанция, дисциплина и дезинфекция, се прибавя едно К - контрол, защото не можем да разчитаме на съвестта на хората. Една част от хората решиха, че всичко е ОК и може да правят каквото си искат. За да не бъдем обвинявани, че правим подборен контрол, решението и на министъра, и на столичната РЗИ, е да съставим актове на ГЕРБ и БСП, да ги глобим с максималната сума от 3000 лева, за събиране на много хора, и резултатът е че имаме заразени хора. Същото ще сторим и с футболната среща между ЦСКА и Левски", допълни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Бобоков пак в Следствието: Съдействам. Нищо не зная
Пламен Бобоков пак в Следствието: Съдействам. Нищо не зная
В 15 области безработицата над 10%. За едно място се борят 9 души
В 15 области безработицата над 10%. За едно място се борят 9 души