НОВИНИ

Гол на Меси помогна на Аржентина да се наложи над Венецуела

аржентина надви парагвай копа америка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 26.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Аржентина победи Венецуела с 3:0 в мач от 17-ия кръг на квалификациите в зона Южна Америка за Световното първенство. Николас Гонсалес откри резултата през първата част, а съотборниците на клубно ниво Анхел Ди Мария и Лионел Меси подпечатаха успеха за тима си след почивката.

"Гаучосите" поведоха в 34-ата минута. Родриго Де Пол отправи остро подаване по земя към Николас Гонсалес, който с едно докосване засече топката във вратарското поле.

След паузата домакините продължиха да атакуват на стадион "Ла Бомбонера" и реализираха две попадения за четири минути. Родриго Де Пол се отчете с нова асистенция, след като изведе Анхел Ди Мария сам срещу вратаря. Футболистът на Пари Сен Жермен удвои резултата с прехвърлящ удар.

Крайното 3:0 бе факт, след като Анхел Ди Мария проби от дясно и центрира към Лионел Меси, който спря топката на гърди и я шутира в противниковата врата.

Аржентина заема втората позиция в класирането с актив от 38 точки. Венецуела е на последното десето място в подреждането с 10 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията
Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията
Тази нощ преминаваме към лятно часово време
Тази нощ преминаваме към лятно часово време