НОВИНИ

Големият шоумен Гаел Монфис ще играе на Sofia Open 2022

Гаел Монфис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 25.07.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Гаел Монфис – един от най-големите шоумени в съвременния тенис, потвърди участието си в Sofia Open 2022. Елитът на световния тенис идва отново в България за седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София – от 25 септември до 2 октомври в "Арена Армеец".

Френската звезда и любимец на феновете се завръща на българска земя. Гаел Монфис първо стигна полуфинал, след това и финал в София, а сега е амбициран да направи още една крачка и да грабне трофея.

"С удоволствие се завръщам на Sofia Open 2022 и се надявам този път да стигна една крачка по-напред - до трофея. Радвам се да науча, че тази година феновете ще са на трибуните и чакам с нетърпение да играя пред българските си почитатели ", заяви Гаел Монфис за участието си на Sofia Open 2022.

През 2019 г. Монфис изигра фантастичен мач и надви Стефанос Циципас на 1/4-финалите, а на полуфиналите отстъпи от актуалния №1 в света Данийл Медведев. Гаел стигна финала през миналата година, където отстъпи на италианската сензация Яник Синер - двукратен шампион в София, настанил се уверено в топ 10 на световния тенис.

Гаел Монфис е №19 в света в актуалната ранглиста на ATP. Тази година стана шампион в Аделаида, с което е притежател вече на 11 титли от турнири на ATP. Женен е за бившата №3 в класацията на WTA Елина Свитолина, двамата очакват през октомври раждането на първата си рожба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков награди ученици с високи постижения от международни състезания и олимпиади
Кирил Петков награди ученици с високи постижения от международни състезания и олимпиади
Христо Захариев се раздели с баскетболния Левски
Христо Захариев се раздели с баскетболния Левски