НОВИНИ

Горещо и сухо време и през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
12:29, 30.07.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Времето
Слушай новината

Горещото и сухо време продължава да бъде акцент у нас с все по-високи температури. Най-високата максимална температура вчера беше традиционно в Сандански - 41° и в Русе - 40°.

По-малко горещо се задържа отново по морския бряг - Варна - 32° и Бургас - 31°.

Днес в цялата страна е в сила код оранжево, с изключение на област Смолян и крайбрежието, където кодът остава жълт. Максималните температури за страната са между 36° и 41°. В София температурите ще бъдат между 37° и 38°.

Ще бъде слънчево и само на изолирани места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните части от страната до умерен североизточен вятър.

Утре температурите слабо и временно ще се понижат и затова районите с обявен код оранжево са по-малко, за сметка на тези с код жълто. Все пак остава опасно горещо.

Максималните температури ще са между 34° и 39°. Очаква се предимно слънчево време, с краткотрайни валежи и гръмотевици отново само на изолирани места в планините. В планините също ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от югозапад. Максималните температури в курортите ще е от 26° на Алеко до 35° в Банско.

На морския бряг ще бъде слънчево, но по-малко горещо, с максимални температури около 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

И в близките дни ще бъде слънчево и много горещо, с максимални температури между 35° и 40°. Освен утре, превалявания и гръмотевици ще има и във вторник, с по-голяма вероятност в Северна България и в планините. Прохлада ще има само по Черноморието, където морският бриз ще задържа температурите малко по-ниски, и в планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йосиф Миладинов ще преследва медала от шести коридор във финала
Йосиф Миладинов ще преследва медала от шести коридор във финала
Още 57 заразени с Делта варианта на COVID-19 в България
Още 57 заразени с Делта варианта на COVID-19 в България