НОВИНИ

Горещо време днес, от утре захлаждане

горещо време захлаждане
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 17.09.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде по-топло в сравнение с вчера, с максимални температури между 30° и 35°. От запад облачността ще се увеличава и след обяд над западните райони ще бъде предимно купеста и купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб южен вятър, който привечер постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. И там облачността ще се увеличава и до вечерта на отделни места ще превали. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са около 25 - 27°. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 15°.

През нощта срещу събота валежите ще продължат и ще обхванат и източните райони. През почивните дни ще започне захлаждане, ще бъде ветровито и по-често облачно. На места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. През новата седмица захлаждането и валежите ще продължат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1724 са новите случаи на коронавирус
1724 са новите случаи на коронавирус
Виктор Осимен отмъкна точка за Наполи при гостуването на Лестър
Виктор Осимен отмъкна точка за Наполи при гостуването на Лестър