НОВИНИ

Григор Димитров и Цветана Пиронкова научиха съперниците си на старта на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:53, 24.09.2020
Чете се за: 01:22 мин.
Тенис
григор димитров цветана пиронкова научиха съперниците старта ролан гарос

Двамата ще бъдат единствените ни представители в основната схема на надпреварата в Париж, след като днес отпаднаха и последните ни две квалификантки, Елица Костова и Виктория Томова.

Григор, поставен под номер 18 започва срещу представителя на домакините Грегоар Барер. Двамата имат една среща помежду си в началото на 2020-та, когато отново на френска земя, но в Монпелие Барер спечели с 2:1 сета двубоя, в който Григор пропиля куп възможности.

При успех първата ни ракета ще играе във втория кръг срещу някой измежду Жоао Соуса и Андрей Мартин. Най-близкия поставен в схемата до 29-годишния българин е номер 9 Денис Шаповалов, от който Григор загуби последния си мач в Рим.

Димитров попадна в половината на Новак Джокович, а там са още Данил Медведев, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Матео Беретини и Карен Хачанов.

В другата половина са 12-кратният шампион в турнира Рафаел Надал, както и шампионът от US Open Доминик Тийм. Това означава, че за първи път от три години двамата няма да се срещнат в сблъсъка за трофея, тъй като среща между тях е възможна само и единствено на полуфиналите.

В тази част на схемата са още Александър Зверев, Диего Шварцман, Гаел Монфис, Стан Вавринка Давид Гофен, Джон Иснър и Кей Нишикори.

Цветана Пиронкова пък ще излезе за първия си мач срещу германката Андреа Петкович. В двата мача помежду си двете са си разменили по един успех като това ще бъде първата им среща на клей.

Победителката я очаква най-вероятно сблъсък със Серина Уилямс, стига американката да не допусне изненада срещу сънародничката си Кристи Ан. Любопитно е, че двете играха и на US Open, където по-малката от сестрите Уилямс нямаше проблеми и спечели с 2:0 сета.

Цвети е в половината на водачката в схемата и шампионка в Париж от 2018-та, Симона Халеп. Тук са още Елина Свитолина, Йохана Конта, Кики Бертенс, Елизе Мертенс и Вика Азаренка, която всъщност е в една четвъртина с Цвети и Серина.

В другата половина са Гарбине Мугуруса, София Кенин, Петра Квитова, Анжелик Кербер, Мадисън Кийс, бившата шампионка Йелена Остапенко и Каролина Плишкова.

Както знаете при жените големите отсъстващи са шампионката от миналата година и световна номер 1 Ашли Барти, както и триумфиралата в Ню Йорк Наоми Осака.

При мъжете най-голямото име, което пропуска турнира във френската столица е Роджър Федерер, който ще се завърне чак през следващия сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ получи награда за популяризиране на туризма в България
БНТ получи награда за популяризиране на туризма в България
С копродукцията "Пари" откриха 38-то издание на "Златна роза"
С копродукцията "Пари" откриха 38-то издание на "Златна роза"