НОВИНИ

Григор Димитров напусна Мастърса в Маями след двусетово поражение срещу Яник Синер

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:06, 27.03.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
григор димитров напусна мастърса маями двусетово поражение яник синер
Снимка: БТА
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна в третия кръг на Мастърса в Маями, след като допусна поражение от световния №11 Яник Синер.

Димитров загуби с 3:6, 4:6 за близо час и половина игра, като българинът може да съжалява за пропуснатите си шансове във втория сет.

Иначе мачът започна равностойно и до 2:2 гейма в първия сет пробивите отсъстваха. От този момент нататък обаче Синер пое изцяло контрола върху срещата и на два пъти съумя да спечели подаването на Григор по пътя си към затварянето на частта след 6:3 в своя полза.

В началото на втората част италианецът показа леки колебания в играта си, които позволиха на Димитров на два пъти да вземе пробив аванс, но въпреки това първата ни ракета не успя да се възползва от шансовете си и Яник Синер стигна до равенството при 3:3. В следващите няколко минути и двамата печелеха подаванията си, за да се стигна до десетия гейм, в който Григор сервираше за оставането си в турнира, за съжаление, допусна пореден пробив, с който Синер сложи и точка на спора в срещата и се класира за осминафиналите.

В следващата фаза поставеният под №10 италианец ще се изправи срещу №6 в схемата Андрей Рубльов, който не срещна трудности срещу сърбина Миомир Кецманович и го победи с 6:1, 6:2.

За Григор Димитров пък сега предстои кратка почивка преди българинът да насочи вниманието си към сезона на клей, който за него започва с участие на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, който стартира на 10 април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия се справи с Малта за първи успех в квалификациите по пътя към Евро 2024
Италия се справи с Малта за първи успех в квалификациите по пътя към Евро 2024
"Вашият глас": Стоян Хазнатарлиев, шофьор
"Вашият глас": Стоян Хазнатарлиев, шофьор