НОВИНИ

Григор Димитров постигна първа победа за 2022 година

григор димитров постигна първа победа 2022 година
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 04.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров постигна първата си победа през 2022 година. Това се случи на двойки в тандем с Давид Гофен на турнира от сериите "АТР 250" в Мелбърн.

Димитров и Гофен се наложиха с 2:6, 6:3, 10-6 над Ботик ван де Зандсхулп и Матве Миделкооп, а на осминафиналите ще играят срещу Александър Недовесов и Айсам Ул Хак Куреши, които са шести поставени.

Нашият тенисист и белгиецът започнаха лошо срещата, губейки откриващата част след два пробива на сметката на нидерландците. Във втория сет обаче Григор и Гофен дочакаха своя момент и след брейк в осмия гейм вкараха двубоя в заключителната трета част. Там Димитров и Гофен поведоха с 6-2 точки, преди Зандсхулп и Миделкоопда се доближат на точка при 6-7. Три поредни пункта за Григор и неговия партньор доведоха обаче срещата до успешен завършек за тях.

Три поредни пункта за Григор и неговия партньор доведоха обаче срещата до успешен завършек за тях. В следващия кръг Димитров и Гофен ще играят с шестите в схемата Александър Недовиесов и Айсам Ул Хак Куреши.

Междувременно Факундо Банис от Аржентина ще бъде първият съперник на Григор Димитров на сингъл за сезона. Това стана факт, след като 31-годишният Банис победи с 2:1 сета Анди Мъри.

До момента Димитров и Банис не са се срещали в официален двубой. Аржентинецът е 76-ти в световната ранглистата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Улица пропадна във Ветово (СНИМКИ)
Улица пропадна във Ветово (СНИМКИ)
ЕГН се преобразува в 9-цифрен код в регистъра БУЛСТАТ
ЕГН се преобразува в 9-цифрен код в регистъра БУЛСТАТ