НОВИНИ

Григор Димитров се изкачи с едно място, от днес заема 19-та позиция в световната ранглиста

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:35, 14.08.2023 (обновена)
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
григор димитров класира втория кръг уимбълдън въпреки дъжда протест екоактивисти
Снимка: БТА
Слушай новината

Григор Димитров се изкачи с едно място в актуалната ранглиста и от днес заема 19-та позиция в класацията на ATP.

Топтенисистът ни ще стартира утре участието си на силния тенис турнир в Синсинати, като още в първия кръг ще станем свидетели на интересен двубой. Димитров, който е шампион там през 2017 г. ще има за съперник Александър Зверев, който заема 17-о място в световната ранглиста от днес, смъквай се с една позиция. Срещата помежду им дава начало на вечерната сесия и ще започне не преди 02:00 ч. българско време в понеделник срещу вторник.

Това ще бъде шести мач между двамата, като германецът води с 4-1 в досегашните срещи. Димитров спечели първия си двубой със Зверев в Баезл през 2014 година, но след това Зверев записа четири поредни успеха над българския тенисист, включително и в осминафиналите на Ролан Гарос по-рано тази година.

Победителят в този мач ще срещне във втори кръг японеца Йохишито Нишиока. Мастърсът в Синсинати се очертава изключително силен, като в основната схема ще участват всички тенисисти от топ 20 на света, включително и номер 2 Новак Джокович, за когото това ще бъде първи турнир след загубата от Карлос Алкарас във финала на Уимбълдън.

Значителен прогрес в световната ранглиста от днес бележи Алекс де Минор. Австралиецът достигна до финала на Мастърс турнира в Торонто, което го изкачи до 12-то място, а спечелилият титлата Яник Синер записва най-доброто си класиране и от днес е на шестата позиция.

Водач продължава да бъде Карлос Алкарас, топ 3 допълват Новак Джокович и Даниил Медведев. Четвърти е Стефанос Циципас, Холгер Руне затваря топ 5.

С 14 позиции нагоре се изкачи Димитър Кузманов, който отново е втора ракета на България след като достигна до четвъртфиналите на четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Меербуш (Германия). Кузманов се завърна в топ 200 и заема 193-а позиция с 319 точки.

Адриан Андреев бележи спад, и от днес заема 201-ва позиция. Андреев започна успешно участието си на турнира в Станфорд тази нощ, надигравайки участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Самир Банерджи след обрат с 5:7, 6:2, 6:4 в мач продължил два часа и 17 минути.

Янаки Милев бележи прогрес с осем места и вече е на 554-та позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър на Германия иска да укрепи връзките с Австралия и Нова Зеландия
Външният министър на Германия иска да укрепи връзките с Австралия и Нова Зеландия
Трети ден издирват 24-годишен пловдивчанин
Трети ден издирват 24-годишен пловдивчанин