НОВИНИ

Григор Димитров ще участва на Уимбълдън

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 23.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров сподели, че няма притеснения да участва на Уимбълдън, независимо от решението на организаторите да не допускат състезатели от Русия и Беларус. Надпреварата от Големия шлем тази година няма да носи точки за ранглистата.

В първия кръг на Рилан Гарос българинът победи категорично Маркос Хирон с 6:1, 6:1, 6:1. Григор Димитров сподели, че е доволен от силния си старт на турнира в Париж.

„За мен това беше мечтан старт, няма какво повече да кажа. За разлика от миналата година, сега се опитах да се насладя на играта. До този момент в кариерата си изпитвам смесени чувства що се отнася до представянето ми на Ролан Гарос. Стартирах силно, чувствам се добре физически и засега всичко е наред“, сподели ракета номер едно на България.

Григор Димитров не подмина и темата за отстранените от Уимбълдън състезатели от Русия и Беларус заради военната инвазия в Украйна. За турнира обаче няма да се присъждат точки, за да може да се спази принципа за равнопоставеност сред състезателите.

"Обичам тревата, така че мисля, въпреки ситуацията, ще че участвам. Решението е трудно, откъдето и да го погледнете. За мен е трудно... Много тенисисти в съблекалните говорят, че винаги сме имали равни възможности, но такива са обстоятелствата в момента", каза още Григор Димитров.

Откритото първенство на Великобритания по тенис ще стартира на 27 юни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощите на Св. св. Кирил и Методий в храма "Света Неделя" (Снимки)
Мощите на Св. св. Кирил и Методий в храма "Света Неделя" (Снимки)
Кирил Петков присъства на Божествена света литургия на гроба на Свети Кирил Философ в Рим
Кирил Петков присъства на Божествена света литургия на гроба на Свети Кирил Философ в Рим