НОВИНИ

Григор Димитров срещу Руусувуори във втория кръг на Ролан Гарос днес по обяд

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:43, 01.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
григор димитров руусувуори втория кръг ролан гарос четвъртък обяд
Снимка: БФ Тенис
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще изиграе днес по обяд мача си от втория кръг на Ролан Гарос, в който негов съперник ще бъде финландецът Емил Руусувуори.

Двубоят помежду им бе поставен втори в програмата на Корт №7, което означава, че трябва да стартира около 14.00 часа българско време или веднага след края на срещата от втория кръг при дамите между №14 в схемата Беатрис Адад Мая и Диана Шнайдер.

Припомняме ви, че във вторник Григор стартира участието си в Париж с убедителен успех над казахстанеца Тимофей Скатов, губейки само пет гейма в хода на мача.

Междувременно Емил Руусувуори имаше далеч по-тежка битка срещу французина Грегоар Барер, но в крайна сметка се наложи след петсетова драма с 6:2, 6:7(7), 5:7, 6:1, 6:4. По този начин финландецът за втори път в своята кариера ще играе във втория кръг на Ролан Гарос, като той никога не е преминавал тази фаза.

През тази година пък негов съперник ще бъде Григор Димитров, а това ще бъде и първата среща между най-добрия ни тенисист и първата ракета на Финландия.

Любопитна подробност е, че българинът има само едно поражение в досегашните си седем мача на Ролан Гарос, когато става въпрос за двубой от втория кръг на надпреварата. Единствената му загуба датира от 2012-а година, когато Григор губи в четири сета от Ришар Гаске.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 отбора и над 300 деца ще участват в турнира на БФС за Деня на детето
20 отбора и над 300 деца ще участват в турнира на БФС за Деня на детето
Корнелия Нинова за скандала В НС: Видяхме разруха, дъно и падение
Корнелия Нинова за скандала В НС: Видяхме разруха, дъно и падение