НОВИНИ

Григор Димитров срещу специалист на клей във втория кръг на "Ролан Гарос"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:01, 30.09.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Голям шлем

След като се справи успешно с Грегоар Барер в първия си мач на Откритото първенство на Франция по тенис, най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне словака Андрей Мартин във втория кръг на „Ролан Гарос“.

Към момента 80 места в световната тенис ранглиста делят Мартин, който е 102-а ракета, и 20-ят в мъжкия тенис Димитров.

На теория тази голяма разлика би трябвало да означава, че 29-годишният българин ще се справи с лекота срещу словака, но най-големите успехи на Мартин са точно на червени кортове тип "клей".

В началото на годината Андрей достигна полуфиналите на турнира в Кордоба (Аржентина), но отстъпи в три сета на чилиеца Криситан Гарин за място на финал в надпреварата.

Единственият финал в кариерата на Мартин на ниво "ATP Tour" бе през 2016 г. на клей по време на турнира в Умаг, Хърватия.

Отново през същата година роденият в Братислава тенисист записва най-голямото си постижение в турнините от "Големия шлем".

Тогава, отново на "Ролан Гарос", Мартин от пресявките и стига до третия кръг на основната схема, след като отстранява поставения Люка Пуй.

Късно снощи Мартин записа третата си победа в основна схема на турнири от "Големия шлем", като отстрани Жоао Соуса от Португалия със 7:5, 6:1, 6:2 на старта на Откритото първенство на Франция по тенис.

Силно впечатление направи стабилната игра на Андрей на началните удари, като спечели 69-71% от разиграванията на първи и втори сервис.

Също така Мартин реализира седем от десетте си точки за пробив в мача.

Срещата между Григор Димитров и Андрей Мартин трябва да се състои утре в Париж, стига времето да позволи, като двамата тенисисти ще се изправят за пръв път един срещу друг.

По-късно днес ще бъде обявен и началният час на двубоя, който БНТ 3 ще излъчи пряко в ефира си!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция забранява използването на диви животни в пътуващи циркове
Франция забранява използването на диви животни в пътуващи циркове
В Берлин откриха изложбата "Български художници от XX век" (Снимки)
В Берлин откриха изложбата "Български художници от XX век" (Снимки)