НОВИНИ

Григор Димитров влиза в битка за 1/2 финал на Australian Open във вторник рано сутринта

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:07, 15.02.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Тенис
гргиор димитров влиза битка финал australian open вторник рано сутринта

29-годишният хасковлия ще се опита да стигне своя втори полуфинал в Мелбърн, а негов съперник ще бъде приятната изненада на тазгодишния Australian Open, квалификантът Аслан Карацев.

1/4 финалният двубой е втори по програма на "Rod Laver Arena" и е с начален час не преди 06.00 часа сутринта българско време.

Напълно закономерно това ще бъде първи двубой между двамата, като Григор вече обяви, че няма никакво място за подценяване, въпреки ранкинга на Карацев.

Руснакът започна турнира като номер 114 в света, но изключителният му рейд в Мелбърн ще му помогне да се изкачи до 63-то място от следващата седмица.

27-годишният тенисист започна своето участие още от квалификациите в Доха, Катар. Той преодоля трите кръга на пресявките, за да се класира за първи път в своята кариера за основната схема на турнир от Големия Шлем. В Мелбърн Парк пък Карацев надигра последователно Джанлука Маджер, Егор Герасимов, №8 Диего Шварцман и №20 Феликс Ожие Алиасим, като срещу канадецът осъществи страхотен обрат от 0:2 сета до 3:2.

Григор Димитров пък продължава да напомня за най-добрите си дни, като достигна до последната осмица без да загуби нито един сет. Последователно той елиминира Марин Чилич, Алекс Болт, Пабло Кареньо Буста след отказване и миналогодишния финалист Доминик Тийм.

Със сигурност първата ни ракета ще влезе като фаворит в този мач предвид по-големия си опит в тази фаза на турнира, но и най-малкото подценяване на Карацев, може да струва много скъпо.

Едно е сигурно обаче, във вторник сутрин всички фенове на тениса у нас, отново ще бъдат рано на крака, за да подкрепят Гришо в неговия поход на Australian Open.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър разпореди проверка след смъртта от токов удар на 16-годишното момче
Здравният министър разпореди проверка след смъртта от токов удар на 16-годишното момче
Бил Гейтс ще инвестира 2 млрд. долара в борбата с климатичните промени
Бил Гейтс ще инвестира 2 млрд. долара в борбата с климатичните промени