НОВИНИ

Григор Димитров запазва позиции в световната ранглиста

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 22.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
григор димитров запазва позиции световната ранглиста

29-годишния хасковлия остана на 16-то място в класацията на АТР след достигането си до 1/4 финалите на турнира от сериите АТР 500 в Акапулко.

Тази седмица Димитров ще играе на Мастърс 1000 турнира в Маями, като ще бъде 10-ти поставен в основната схема. В исторически план този турнир не е от най-успешните за българинът, като той само два пъти е достигал до 1/8 финалите, през 2012 и 2016 година.

Втората ни ракета Димитър Кузманов пък губи две позиции и от днес е под №274 в подреждането. Пловдивчанинът тази седмица ще участва на чалънджъра в Задар, Хърватия, където в първия кръг на основната схема утре Мико ще играе с осмия поставен италианец Марко Морони, който е 241-ви в света.

Адриан Андреев също губи две места и от днес вече е на 386-то място. 19-годишният софиянец вчера отпадна в първия кръг на квалификациите на чалънджъра в Лил, Франция.

На върха промени няма, като лидер остава Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и Рафаел Надал.

Лоренцо Музети пък, който победи Григор Димитров в Акапулко прави прогрес от 26 места и дебютира в топ 100 под №94. Италианецът също така става най-младият тенисист в челната стотица само на 19 години и 19 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Притеснение и недоверие към "Астра Зенека" - ще се забавят ли ваксинациите в ЕС
Притеснение и недоверие към "Астра Зенека" - ще се забавят ли ваксинациите в ЕС
Вулканът Рейкянес в Исландия продължава да изригва (Видео)
Вулканът Рейкянес в Исландия продължава да изригва (Видео)