НОВИНИ

Груповата фаза на Шампионската лига навлезе в заключителния етап

Шампионска лига лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 07.12.2021
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Финалният кръг от груповата фаза на Шампионската лига ще реши и последните въпросителни за плейфите на пролет в турнира. Осем мача ще се изиграят тази вечер в надпреварата на богатите, а останалите в сряда.

Най-вълнуващата битка може би ще се окаже в група Б. Порто и Атлетико Мадрид ще се изправят в ключов сблъсък от 22.00 часа на стадион „Драгао“ в Португалия. При успех над испанците, възпитаниците на Серджо Консейсао ще си гарантират завършек сред първите два отбора в групата. При равенство, португалците ще разчитат Милан да не победи убедителния лидер в групата Ливърпул в другия мач. За да продължи към осминафиналите, Милан трябва задължително да вземе трите точки срещу мърсисайдци, които вече си гарантираха място в следващата фаза на надпреварата.

По-слабите показатели на „росонерите“ в преките мачове с Порто означават, че равенство може да ги изведе само до място в Лига Европа. От своя страна, Атлетико държи съдбата си в свои ръце. Отборът трябва да спечели визитата си на Порто и да се надява Милан да не спечели срещу Ливърпул.

Мачовете, вторник 7 декември:

Група А: 19:45 часа, Пари Сен Жермен - Брюж

Група А: 19:45 часа, РБ Лайпциг – Манчестър Сити

Група Б: 22:00 часа, Порто - Атлетико Мадрид

Група Б: 22:00 часа, Милан - Ливърпул

Група C: 22:00 часа, Борусия Дортмунд - Бешикташ

Група С: 22:00 часа, Аякс - Спортинг Лисабон

Група Д: 22:00 часа, Реал Мадрид – Интер

Група Д: 22:00 часа, Шахтьор Донецк - Шериф

Манчестър Сити и Пари Сен Жермен вече се класираха за осминафиналите. „Гражданите“, които ще завършат като победители в групата, гостуват на РБ Лайпциг при закрити врати. Ако „биковете“ спечелят домакинството си в Германия, то те ще се класират за Лига Европа заради по-добрите си показатели в преките мачове с белгийския Брюж, който гостува на ПСЖ в другия мач от групата.

В група С, Аякс се класира като първи в групата заедно със Спортинг Лисабон, който си осигури прогресиране напред след успеха над Борусия Дортмунд у дома в предишния кръг.

В среща от група D Реал Мадрид посреща Интер от 22.00 часа. "Белият балет" вече е на осминафиналите и ще спечели групата, ако избегне поражение. „Нерадзурите“ също са напред в турнира и могат да спечелят групата, ако триумфират при визитата си в Мадрид. В потока вече всичко е ясно, като Шериф Тираспол ще играе в Лига Европа след Нова година, докато Шахтьор Донецк отпадна.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христина Христова: Никой не знае какво ще се случи с минималната пенсия от 1 януари
Христина Христова: Никой не знае какво ще се случи с минималната пенсия от 1 януари
Първи председателски съвет в парламента - ще се влиза ли със зелен сертификат
Първи председателски съвет в парламента - ще се влиза ли със зелен сертификат