НОВИНИ

Халеп и Свитолина продължават по план на Ролан Гарос, Азаренка отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:41, 30.09.2020
Чете се за: 01:24 мин.
Тенис
халеп свитолина продължават план ролан гарос азаренка отпадна

Две от фаворитките се класираха за третия кръг във френската столица като Свитолина премина през доста тежък период в своя двубой, след като загуби сет на нула.

Поставената под номер 3 украинка елиминира с 2:1 сета мексиканската квалификантка Рената Сарасуа, която в пресявките отстрани нашата Виктория Томова.

Свитолина потегли ударно в първия сет, повеждайки с 4:0 с два пробива. Сарасуа успя да се съвземе и да върне единия пробив, но за повече нямаше сили и след 6:3 световната номер 5 поведе в сетовете.

Във втория обаче украинката допусна сериозен спад в играта си и позволи на мексиканката да наложи доминация. Сарасуа започна да пласира множество печеливши удари и в край на сметка без да загуби гейм, изравни резултата в сетовете.

Този развой очевидно ядоса Свитолина, която заигра изключително агресивно в началото на решителната част. Подходът и даде резултат и след като взе последните четири гейма, приятелката на Гаел Монфис се класира за третия кръг в Париж.

До там достигна и шампионката от 2018-та Симона Халеп. Поставената под номер 1 румънка надигра своята сънародничка Ирина-Камелия Бегу с 2:0 сета.

Халеп проби рано в откриващата част, но допусна връщане на пробива в седмия гейм. Въпреки това, първата поставена не се разколеба и мигновено за втори път взе подаването на съперничката си. Този път тя не изпусна инициативата и след 6:3 откри резултата в сетовете.

Във втората част двете си размениха по един ранен пробив, преди на корта да се настани доминация на сервиращите. В решителния момент обаче Халеп реализира нов пробив, след което на свой сервис затвори срещата след 6:4.

Междувременно от турнира отпадна Виктория Азаренка, която беше отстранена от Ана-Каролина Шмиедлова.

Беларуската тенисистка допускаше твърде много непредизвикани грешки, което нямаше как да не остане ненаказано.

Шмиедлова реализира пробив още в първия гейм, а след това отрази и два брейкбола, за да поведе с 2:0.

Словачката продължи да тормози Азаренка при всяка една възможност и това даде резултат в седмия гейм, когато тя реализира втори пробив. След това на свой сервис словачката затвори първата част след 6:2.

В началото на втората, Шмиедлова се подхлъзна и падна неприятно на коляното си, което я принуди да вземе медицинско прекъсване.

Това за момент прекъсна устрема и, но съвсем скоро тя отново се върна на познатото си ниво. След 2:2 словачката взе следващите четири гейма и след 1 час и 39 минути изхвърли една от фаворитките в турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лабрадори помагат на болни от диабет
Лабрадори помагат на болни от диабет
Франция и Турция си размениха обвинения за конфликта в Нагорни Карабах
Франция и Турция си размениха обвинения за конфликта в Нагорни Карабах