Хелоуин във Виенския зоопарк

от БНТ
14:12, 28.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Още
хелоуин виенския зоопарк
Слушай новината

Броени дни преди Хелоуин зоопаркът Шьонбрун изненада котешките лемури и гигантските панди с тикви.

Някои от животните похапнаха тиквени фенери, а други се забавляваха с тях. За лемурите издълбаните тикви са напълнени с нарязани плодове и дори окачени на връв, а това им дава възможност да си поиграят на воля.

По думите на служителите в зоопарка котешките лемури са много игриви и просто нямат търпение да извадят лакомствата и да се полюлеят на окачените тикви. Някои от тях са особено любопитни, забиват глави в тиквата и за нула време се превръщат в страховито тиквено чудовище.

Много по-спокойно е положението при женската панда Ян Ян. Тя внимателно разглежда изненадата си за Хелоуин и след това парче по парче вади лакомствата от оранжевите чудовища. Тиквата е пълна със сочни бамбукови кълнове. Главата на чудовището, направено от тиква, има и коса. Тя е от бамбукови листа, а бамбукът е сред любимите ястия на пандите.

Освен това те с удоволствие си хапват различни зеленчуци, например сладки картофи, моркови или чушки, но тиквата не е част от менюто им.

Ян Ян с удоволствие се занимава с разчупването на тиквите. Няколко удара с големите ѝ и пухкави лапи са достатъчни, за да да бъдат сразени тиквените чудовища.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Акция на МВР и НАП в "Автомагистрали"
Акция на МВР и НАП в "Автомагистрали"
ЦИК: Провеждаме консултации с партиите за съставите на СИК
ЦИК: Провеждаме консултации с партиите за съставите на СИК