НОВИНИ

Хладно за сезона в съботния ден

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 03.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 24° и 29°.

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над планинските и източните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

И по Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 28°. Температурата на морската вода е от 18° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

В неделя ще бъде предимно слънчево и по-топло, но все още ветровито.

В началото на следващата седмица температурите ще се повишават, но следобедни превалявания ще има на отделни места почти всеки ден, в понеделник - главно в западната част от страната, във вторник-сряда - и на изток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последните 1/4-финални срещи в програмата на БНТ и BNT News
Последните 1/4-финални срещи в програмата на БНТ и BNT News
С още 2-3 градуса ще се понижат температурите утре
С още 2-3 градуса ще се понижат температурите утре