НОВИНИ

Хосе Мария Бакеро може изненадващо да поеме Славия

хосе мария бакеро изненадващо поеме славия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:34, 09.06.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият капитан на Барселона Хосе Мария Бакеро може изненадващо да застане начело на Славия, предаде БТА, позовавайки се на източник близък до клуба.

60-годишният Бакеро, който има над 400 мача с екипа на "каталунците" понастоящем работи като ръководител на скаутския отдел на тима.

В кариерата си пък испанецът носи екипа на Барса между 1988 и 1996 година, като в определен период от това време той бе и съотборника с българската легенда Христо Стоичков. Преди това Бакеро е част от отбора на Реал Сосиедад, откъдето всъщност започва и неговият футболен път.

Любопитното е, че фамилия Бакеро и Славия вече имат история, тъй като през миналата година синът на Хосе Мария Бакеро Йон носи екипа на "белите" в рамките на шест месеца.

Очакванията са, че ако бившият капитан на Барселона пристигне у нас, за да поеме "белите", то и Йон Бакеро отново да облече екипа на тима от стадион "Александър Шаламанов".

В треньорската си кариера Хосе Мария Бакеро е заставал начело на Пуебла, Малага Б, Реал Сосиедад, Полония Варшава, Лех Познан, а за последно води перуанския Хуан Аурич през 2013-а година.

В момента треньор на Славия е Ангел Славков, който довърши сезона начело на "белите", след като те се разделиха по взаимно съгласие с дългогодишния си наставник Златомир Загорчич, който бе начело на отбора в периода 2017-2023 с пауза от няколко месеца между септември 2020-а и април 2021-а.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон и съпругата му посетиха ранените деца при атаката в град Анси
Макрон и съпругата му посетиха ранените деца при атаката в град Анси
Почина Примата на старата градска песен Мария Петрова
Почина Примата на старата градска песен Мария Петрова