НОВИНИ

И слънце, и дъжд в последния ден от работната седмица

застудяване валежи дъжд сняг петък събота
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 15.03.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 0° и 6°, в София около 3°, а максималните между 8° и 15°, в София около 12°.

Ще вали главно в централната част на страната и планинските райони, с по-голяма вероятност в часовете около и след обяд. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

По Черноморието ще бъде облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от северозапад, в южните райони от изток. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо. Ще има превалявания от сняг, на височина под 1300 - 1400 метра от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 около минус 2°.

В събота ще преобладава слънчево време с повече облаци над планинските и източните райони, където след обяд ще превали дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните между 10° и 15°.

В неделя облачността ще е по-често значителна и на места, повече в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. След обяд ще се появи слаб, в северозападните райони умерен северозападен вятър.

В началото на следващата седмица ще бъде ветровито. В понеделник облачността временно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, но във вторник на много места отново ще вали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес и утре са дни на траур в памет на българския патриарх Неофит
Днес и утре са дни на траур в памет на българския патриарх Неофит
Синер не остави шансове на Лехечка и стана първият полуфиналист в Индиън Уелс
Синер не остави шансове на Лехечка и стана първият полуфиналист в Индиън Уелс