НОВИНИ

Илия Груев записа първата си асистенция за Лийдс при успех над Суонси

Българският национал игра цял мач и асистира за първото попадение

илия груев младши нашата задача изиграем важния мач
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:00, 14.02.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал Илия Груев започва да се превръща във все по-важен футболист за Лийдс Юнайтед, като асистира за първото попадение при успеха с 4:0 над Суонси Сити като гост.

Груев, който остана на терена през целия мач, подаде за откриващия гол. След изпълнение на ъглов удар топката стигна до него и той намери в лявата зона на наказателното поле Крисенсио Съмървил, който от 8 метра с десния крак вкара зад вратаря Карл Ръшуърт.

Само след две минути Лийдс удвои преднината си благодарение на гол на финландеца Йоел Пирьое, който се озова на чиста позиция в наказателното поле след ново изпълнение на статично положение.

Доминацията на гостите продължи и в 28-ата минута можеше да стане 3:0 след ново подаване на Груев. Този път обаче стражът на Суонси спаси изстрела на Джорджинио Рутер.

Но след 7 минути и това се случи. Уилфрид Гнонто беше точен за трети път след комбинация на Крисенсио Съмървил и решаваща асистенция на Арчи Грей. Гнонто вкара и за 4:0 20 минути преди края на срещата, като този път пасът за гола беше на Съмървил.

Това е седма поредна победа за Лийдс в първенството и с 66 точки те излязоха на 2-о място в Лига Чемпиъншип с 32 мача. Саутхямптън слезе 3-и с 60, но и с два двубоя по-малко. На върха е Лестър Сити със 78, а Суонси е 17-и с 36.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Камерън е на посещение у нас
Дейвид Камерън е на посещение у нас
Ръст на телефонните измами в цялата страна
Ръст на телефонните измами в цялата страна