НОВИНИ

Инфантино: Светът има нужда от повече футбол, трябва да помислим за таван на заплатите

инфантино светът нужда повече футбол помислим таван заплатите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 16.03.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Когато чуя, че се играе твърде много футбол - да, може би на определени места е така, но не навсякъде. Всъщност в повечето места по света не се играе достатъчно футбол. Имаме нужда от много повече, а не от по-малко, искаме футболът да се развива по целия свят. Това заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино, след като днес бе преизбран за нов мандат на поста. Инфантино нямаше конкуренция на Конгреса на ФИФА, който се проведе в Кигали, Руанда.

След като получи нов мандат до 2027 година, Инфантино се обърна към делегатите на Конгреса, представящи 211 футболни федерации, членуващи във ФИФА.

"Към тези, които ме обичат, знам, че сте много, както и към малкото, които ме мразят - обичам всички ви. За мен това е огромна чест, привилегия и отговорност. Обещавам да продължа да служа на ФИФА и на футболна по целия свят", каза 52-годишният юрист.

Инфантино коментира и възможността във футбола да се въведе таван на заплатите.

"Може да се наложи да въведем таван, трябва да помислим как можем да го направим. Ще обсъдим тази тема с всички участници в процеса. Трябва да продължим да подобряваме регулациите на ФИФА. Ще продължим да подобряваме принципите на управление и ще обърнем внимание на системата за трансфери. Може би имаме нужда от дискусия, за да подобрим прозрачността на трансферните суми и заплатите", заяви той.

"Нашата мисия е Световното първенство при мъжете през 2026 и това при жените през 2027 да има еднакъв награден фонд", допълни Инфантино, който отбеляза, женският Мондиал през тази година е с награден фонд 150 милиона долара, което е десеткратно увеличение спрямо този през 2015. Наградният фонд на Мондиал 2022 в Катар бе 440 млн. долара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът на Молдова одобри преименуването на молдовския език на румънски
Парламентът на Молдова одобри преименуването на молдовския език на румънски
Макрон прокарва спорната пенсионна реформа без гласуване в парламента
Макрон прокарва спорната пенсионна реформа без гласуване в парламента