Испания ограничава пътуванията за Великден

от БНТ , Източник: БГНЕС
22:04, 04.03.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
испания ограничава пътуванията великден
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Испанските власти заявиха, че планират да забранят пътуванията между различни региони на страната по време на Великден, за да ограничат разпространението на коронавируса.

17-те региона на Испания се съгласиха да затворят границите си през седмицата преди Великден, която тази година се пада на 4 април, по време на среща с централното правителство, се казва в изявление на здравното министерство.

Мярката, която все още трябва да бъде официално одобрена през следващата седмица, означава, че хората няма да могат да напуснат родния си регион, за да посетят семейството си или да прекарат ваканцията в друг регион по време на традиционния пиков период на пътувания.

"Ограниченията за пътуване са необходими, за да се предотврати разпространението на новите варианти на вируса", заяви министърът на здравеопазването Калцон.

"Намираме се в абсолютно критичен момент", каза тя на пресконференция.

Испания отбеляза огромен скок на коронавирусните инфекции през януари, след като по Коледа бяха облекчени ограниченията за пътуване, за да могат семействата да се съберат за празниците.

Но след избухването на пандемията отново след Коледа, при което ежедневните инфекции надхвърлиха 40 000, третата вълна в Испания отстъпва, като двуседмичният процент на заболеваемост спадна до 153 случая на 100 000 души днес в сравнение с 900 новозаразени за денонощие в края на януари.

Испания е силно засегната от пандемията, регистрирайки над 70 000 смъртни случая.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Второ мощно земетресение край бреговете на Нова Зеландия
Второ мощно земетресение край бреговете на Нова Зеландия
Кмет на аржентински град се ваксинира с портрет на Путин в ръце
Кмет на аржентински град се ваксинира с портрет на Путин в ръце