НОВИНИ

Италия срещу Аржентина в първото издание на "Финалисима"

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:10, 15.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
италия аржентина един друг първото издание финалисима
Слушай новината

Футболните централи на Европа (УЕФА) и Южна Америка (КОНЕМБОЛ) официално обявиха създаването на трофея "Финалисима", чийто първи носител ще бъде определен в мач между действащия европейския шампион Италия и носителя на Копа Америка Аржентина.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 1 юни 2022 година в Лондон, като най-вероятно срещата ще бъде на митичния стадион "Уембли".

Идеи за подобен мач се появиха още преди месеци, като в началото плановете бяха за приятелска среща, която да бъде в чест на легендата на "гаучосите" и италианския Наполи Диего Армандо Марадона.

Добрите отношения между УЕФА и КОНЕМБОЛ обаче доведоха до решението за създаването на трофея "Финалисима", който ще противопостави един срещу друг отборите на Италия и Аржентина за първи път в официална среща от 1990 година насам.

Тогава в 1/2-финалите на Световното първенство, което се проведе на "Ботуша" "гаучосите" попариха домакини след успех с дузпи на стадион "Сан Паоло" в Неапол, който вече носи името "Естадио Диего Армандо Марадона".

Решението първото издание на "Финалсима" да се проведе в Лондон също не е случайно, тъй като УЕФА и КОНЕМБОЛ планират да отворят общ офис там в началото на следващата календарна година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия въвежда задължителен отрицателен тест за COVID-19 за всички пристигащи от България
Италия въвежда задължителен отрицателен тест за COVID-19 за всички пристигащи от България
НС ще прегласува мораториума върху цените на тока, водата и парното
НС ще прегласува мораториума върху цените на тока, водата и парното