НОВИНИ

Ивайло Иванов: Тази победа ми дава много, смятам, че за олимпиадата ще имаме няколко квоти

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:49, 31.01.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
ивайло иванов победа дава смятам олимпиадата имаме няколко квоти
Слушай новината

Българският джудист Ивайло Иванов даде интервю пред сайта на БФ Джудо, в което говори за отличното си представяне на турнира от сериите Гран при в Португалия, където състезателят ни в категория до 90 кг спечели златния медал.

В разговора двукратният ни участник на Олимпийски игри сподели, че този успех значи много за него, тъй като през последната година и половина не е имал много поводи за радост.

"Тази победа ми дава много, защото от една страна година и половина нямах успехи, каквито исках. От друга, показах, че няма значение в коя категория се състезаваш, щом си подготвен, даваш всичко от себе си и искаш да станеш шампион. Тогава излизаш и можеш да победиш всеки!", заяви Иванов.

Родният джудист разкри и как се е чувствал пред спора за златото, в който негов съперник беше бронзовият медалист от Игрите в Токио 2020 Кристиан Тот от Унгария

"Изобщо не бях притеснен, че излизам срещу толкова класен съперник за титлата. С него се познаваме отдавна, още от младежките ни години. И той беше на 81 килограма, после качи категорията, аз останах. Това всъщност ни беше първа официална среща. С моя треньор Ален Шмит бяхме направили много добра тактика, той добави още някои детайли, даде ми правилните съвети, нахъсаме.... Аз излязох спокоен, исках да се забавлявам, вече бях стигнал финал... В тази среща дадох всичко от себе си и нещата се получиха", сподели двукратният ни европейски вицешампион.

Накрая Ивайло Иванов коментира и влиянието на френския специалист Ален Шмит, който вече близо година е начело на националния ни отбор по джудо.

"Всъщност Ален искаше да направя това, за което бяхме говорили преди финала, а не на всяка цена да ставам шампион, просто си свърших работата. Смятам, че той много ни помогна и благодаря на Българската федерация по джудо, че ни осигури такъв специалист. С него се разбираме много добре, приятели сме, но в залата е строг, изисква дисциплина и така трябва да бъде, за да се случват нещата. И много ни мотивира, много ни говори. Ето и по-младите състезатели вече вдигат нивото си. Габриела Димитрова, например, доста добре върви, направи две победи, при нея нещата опират до ситуация, шанс. Но едно невнимание и това ти коства срещата. Денислав Иванов също направи грешка и смятам, че ще си вземе поука от това. Георги Граматиков направи две хубави победи. И ако така продължава и слуша и при него успехите рано или късно ще дойдат. Защото го виждам, че в тренировките се влага на 100 процента, упорит е.... Смятам, че за олимпиадата ще имаме няколко квоти", завърши българският джудист

Сега за отборът, който се завърна от Алмада, предстоят няколко дни почивка, а след това лагер на комплекс "Диана". Следващото голямо предизвикателство е Европейската открита купа за мъже и жени в София, която ще е и олимпийска квалификация. Схватките ще бъдат в зала "Асикс Арена" на 11 и 12 февруари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 победи Шкендия в последната си контрола от лагера в Турция
ЦСКА 1948 победи Шкендия в последната си контрола от лагера в Турция
Ученици от Видин намериха портмоне с пари и го занесоха в полицията
Ученици от Видин намериха портмоне с пари и го занесоха в полицията