НОВИНИ

Ивелин Попов: Може да звучи налудничаво, но в Левски очаквахме победата над ПАОК

ивелин попов звучи налудничаво левски очаквахме победата паок
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 25.07.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на Левски Ивелин Попов заяви на пресконференция днес, че футболистите и ръководството на „сините“ са очаквали победата над ПАОК в Лигата на конференциите.

В първия двубой от втория предварителен кръг на третия по сила европейски клубен турнир Левски постигна победа с 2:0 над именития си съперник след добра игра на стадион „Георги Аспарувох“.

Попето сподели, че ключът за победата над солунския гранд се дължи на добрата атмосфера в състава, както и да съвместната работа между старши треньора Станимир Стоилов и собственика на клуба Наско Сираков.

Бившият капитан на националния отбора категорично заяви, че отборът на Левски ще направи всичко възможно да отстрани ПАОК.

„На някого може да му изглежда налудничаво, но хората, които сме вътре в клуба, очаквахме тази победа над ПАОК. Много хора знаят какво сме си говорили помежду ни. Атмосферата е добра и такава трябва да бъде в клуб като Левски. Знаете кой е треньор, кой е ръководител. Те много добре знаят рецептата как се побеждава в Европа. Всички футболисти, които сме в съблекалнята, и ръководство ще направим всичко възможно да си свършим работата както трябва", каза Попов.

Юношата на „сините“ пожела успех и на останалите български отбор в европейските клубни турнири – Лудогорец, ЦСКА и Ботев Пловдив. Попов призова държавата да помогне на клубовете да построят нови стадиони.

„Много се надявам нашият клуб да преодолее ПАОК. Като българин пожелавам успех на останалите български отбори. Искам всички да отидат колкото се може по-напред. Искам левскарите и феновете на другите отбори да ходят на европейски мачове. Искам държавата, ако може, да започне да помага да се строят нови стадиони“, добави той.

Халфът разкри, че възстановяването му от контузията в задното бедро е на финалната права и изрази надежда съвсем скоро да започне пълноценни тренировки със съотборниците си.

„Възстановяването ми е на финалната права. Очакванията за лека контузия не се оправдаха, имаше разкъсани влакна на сухожилието на задното бедро. Благодарности към целия медицински екип на „Герена”. Надявам се съвсем скоро да започна да тренирам и с отбора“, каза още Ивелин Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ разби Гамба Осака и завърши със стил предсезонното си турне в Япония
ПСЖ разби Гамба Осака и завърши със стил предсезонното си турне в Япония
Христо Ценов: ЦСКА ще бъде фактор в НБЛ, ще се борим за титлата и за Купата на България
Христо Ценов: ЦСКА ще бъде фактор в НБЛ, ще се борим за титлата и за Купата на България