НОВИНИ

Изабелла Шиникова елиминира втората поставена в квалификациите за "Australian Open"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:58, 10.01.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Голям шлем
изабелла шиникова елиминира втората поставена квалификациите australian open

Изабелла Шиникова поднесе изненадата в първия ден от квалификациите за Откритото първенство на Австралия по тенис.

Третата ракета на България в женския тенис елиминира втората поставена в схемата на пресявките и бивша №46 в света французойка Осеан Доден със 7:5, 6:2 и по този начин продължава към втория квалификационен кръг за първия турнир от "Големия шлем" за годината.

Така 29-годишната софиянка си осигури 35 хиляди австралийски долара и 20 точки за световната ранглиста, в която заема 202-ото място.

В предпоследния кръг на квалификациите Шиникова ще се изправи срещу китайката Дзя-Дзин Лу, която по-рано днес не се затрудни със сръбкинята Йована Йович и я надви с 6:1, 6:2.

Българката започна добре първия сет и реализира пробив на 0 при първото подаване на своята съперничка, а след това го затвърди и записа преднина от 3:0 в откриващата част. Доден обаче намери играта си и върна пробива, за да изравни при 3:3. Шиникова обаче не се поддаде на напрежението и спаси няколко ключови точки за пробив, след което в 12-ия гейм направи втория си пробив в мача и затвори първата част при 7:5.

Вторият сет започна по идентичен начин с първия - Шиникова достигна до пробив аванс при 3:0, а след това французойката го върна и намали до 3:2. Този път обаче бившата №46 в света не успя да изравни резултата и загуби следващите 3 гейма - 6:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елица Костова отпадна още в пресявките на "Australian Open"
Елица Костова отпадна още в пресявките на "Australian Open"
Великолепна Пиронкова! Цвети загуби само един гейм на старта на квалификациите за "Australian Open"
Великолепна Пиронкова! Цвети загуби само един гейм на старта на квалификациите за "Australian Open"