НОВИНИ

Изпращаме годината с по-топло време от обичайното за декември

изпращаме годината топло време обичайното декември
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 31.12.2020
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са от около 5° в западните райони от страната, до 14-16° в източните. От запад облачността ще започне да се увеличава и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне.

В планините ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западана България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Облачността ще се задържи значителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра - сняг. Максималните температури в курортите ще са от 1° на Алеко до 9° в Банско.

Новата година ще започне с предимно слънчево време в по-голямата част от страната. Със стихването на вятъра сутрин на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Въпреки слабото понижение на температурите, ще остане по-топло от обичайното за началото на януари.

В неделя облачността бързо ще се увеличи, в югозападните райони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня на места и в останалата част от страната ще превали слабо.

В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност за значителни количества има в Югозападна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събитията на 2020: Героите на първа линия
Събитията на 2020: Героите на първа линия
В Габрово вече посрещнаха Новата година
В Габрово вече посрещнаха Новата година