НОВИНИ

Дженифър Брейди ще играе за първа титла от Шлема в кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:18, 18.02.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Тенис
дженифър брейди играе първа титла шлема кариерата

Американката, №22 в схемата, се справи с 6:4, 3:6, 6:4 с поставената под номер 25 чехкиня Каролина Мухова и ще спори за първа титла от Големия Шлем в кариерата си в събота.

Двете тенисистки предложиха равностойна игра, като и Брейди и Мухова бяха стабилни, когато сервираха и рядко позволяваха да се стига до точки за пробив.

Въпреки това, когато се стигаше до такива, те почти моментално биваха реализирани, което още повече увеличи важността на сервиса.

В първия сет двете си размениха по един ранен пробив, но в десетата част Брейди нанесе решаващия удар, печелейки за втори път подаването на Мухова, а с това и първата част след 6:4.

Втория сет обаче започна с ранен пробив за чехкинята, която набързо поведе с 2:0. В следващите минути Мухова поддържаше този си аванс, а в деветия гейм дори проби отново, за да изравни резултата след 6:3.

Решаващата част отново беше равностойна, като само един пробив реши всичко. Той дойде още в третия гейм и бе на сметката на Брейди. Сервирайки за мача обаче, американката трябваше да се пребори с устрема на Мухова, която бе решена да остане в срещата. Чехкинята отрази четири мачбола, но също така пропиля и три шанса за пробив, преди най-накрая Брейди да вземе своето и да се класира за финала.

Там я очаква шампионката от 2019-та година в Мелбърн, Наоми Осака, която спечели с 6:3, 6:4 срещу седемкратната шампионка в Австралия, Серина Уилямс.

Големият финал при дамите е тази събота, a за Осака това ще бъде четвърти финал в турнирите от Шлема, като до този момент тя няма загуба, когато достига до последния сблъсък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ публикува препоръки към лекарите за прилагането на ваксините срещу COVID-19
МЗ публикува препоръки към лекарите за прилагането на ваксините срещу COVID-19
Днес започва българското участие на Световното в Кортина Д`Ампецо
Днес започва българското участие на Световното в Кортина Д`Ампецо