НОВИНИ

Джокович е задържан на летището в Мелбърн

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 05.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Новак Джокович е задържан на летището в Мелбърн заради проблеми с визата си. Световният номер едно кацна на австралийска земя, за да участва на първия за годината турнир от Големия шлем.

След като вчера сам обяви, че ще участва на "Аустрелиън опън" със специално медицинско разрешително, днес при пристигането на летището в Мелбърн стана ясно, че документите за виза на Новак Джокович не са попълнени правилно.

Тенисистът е задържан от граничните власти, които са поискали от правителството на щата Виктория да гарантира за него. Местните власти обаче са отказали да се намесят заради общественото неодобрение във връзка с начина, по който сърбинът пристигна в Австралия.

Джокович в момента е изолиран в отделна стая на летището в Мелбърн и чака разрешение за влизане в страната.

По-рано през деня дори министър председателят на страната Скот Морисън заяви, че Джокович трябва да докаже медицинска причина да не бъде ваксиниран срещу COVID-19 в противен случай ще бъде: "Качен на първия самолет обратно за дома".

Реакцията от страна на други тенисисти беше разнопосочна.

Някои намекнаха, че има специално отношение към Джокович, други, като например Григор Димитров, който говори за местното издание The Age, заявиха, че нямат нищо против да играят срещу неваксинирани състезатели, ако за това има основателна причина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 полицаи са загинали при сблъсъците в Казахстан
8 полицаи са загинали при сблъсъците в Казахстан
Поставиха паметна плоча пред дома на Блага Димитрова в София
Поставиха паметна плоча пред дома на Блага Димитрова в София