НОВИНИ

Джокович и Медведев определят новия шампион на Мастърса в Париж

джокович медведев определят новия шампион мастърса париж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 07.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович и Данийл Медведев ще се изправят един срещу друг в спор за титлата на турнира от сериите "Мастърс 1000" във френската столица Париж.

Сблъсъкът противопоставя световния номер 1 и 2 в ранглистата при мъжете, като Медведев ще защитава титлата си от миналата година, когато надви Александър Зверев в три сета за първата си корона в зала "Берси". Именно олимпийският шампион от Германия стана жертва на руснака в полуфиналите на турнира.

От другата страна Джокович ще се бори за шеста титла в една от любимите си надпревари в също толкова финали. За последно сърбинът триумфира във френската столица през 2019 г., когато се справи с канадеца Денис Шаповалов. Ноле влезе в историята с триумфа си над представителя на Полша Хуберт Хуркач в полуфиналите, след като си гарантира завършек на върха в мъжкия тенис за рекорден седми път, изпреварвайки един от идолите си Пийт Сампрас.

Джокович и Медведев имат девет мача помежду си, като номер 1 в света има крехка преднина при 5-4 успеха. Съперничеството им стартира с три поредни победи за сърбина, но Медведев печели пет от последните им седем срещи, включително на финала на US Open тази година, когато не позволи на Джокович да запише Календарен голям шлем. По-рано през 2021 г. Ноле победи днешния си съперник във финала на любимия си турнир от "Шлема" - Откритото първенство на Австралия.

Победителят в 49-ото издание на Мастърса в Париж ще бъде определен този следобед, а началният час на сблъсъка между номер 1 и 2 в света е 16.00 ч. българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След десетилетия възобновиха разкопките на Варненския халколитен некропол
След десетилетия възобновиха разкопките на Варненския халколитен некропол
Николай Денков: Тестването ще продължи, докато е висока заболяемостта
Николай Денков: Тестването ще продължи, докато е висока заболяемостта