НОВИНИ

Джокович премина и през втория кръг на висока скорост

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:27, 01.10.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Тенис
джокович премина втория кръг висока скорост

Сърбинът отново беше безмилостен, а този път в негова жертва се превърна литовеца Рикардас Беранкис, който взе всичко на всичко пет гейма.

Така до момента в турнира световният номер 1 има загубени само общо деceт гейма и изглежда пределно мотивиран да се реваншира след скандала в Ню Йорк.

Джокович още от първата точка показа намеренията си на литовеца, който просто нямаше отговор на играта на опонента си. Така набързо само за 23 минути Ноле спечели първия сет с 6:1.

Във втория той отново проби в самото начало, след което изигра най-слабия си сервис гейм в опит да затвърди пробива. Джокера изостана с 15:40 и даде лъч надежда за Беранкис. Уви, това беше един кратък миг на разколебание, след който серия от четири поредни разигравания доведе до спечелването на гейма за сърбина.

Впоследствие шампиона от 2016-та реализира втори пробив и стигна и до спечелването на втория сет с 6:2, а часовникът показваше само 55 минути игра.

В третия сет ситуацията се повтори и след да ранни пробива Новак дръпна с 4:0. Вече осигурил си комфортен аванс, сърбина върна темпото и позволи на Беранкис да вземе два гейма, за да бъде фиксирано крайното 6:1, 6:2, 6:2 за 1 час и 22 минути на корта.

Следващия съперник на Джокович ще бъде колумбиецът Даниел Елаи Галан Ривейрос, който се справи в три сета срещу Тенис Сандгрен. За Ривейрос турнирът се превръща в една съобразна приказка, тъй като той всъщност загуби в решителния кръг на квалификациите от Хенри Лааксонен.

Заради отказа на Кайл Едмънд обаче, 24-годишният колумбиец влезе в основната схема като щастлив губещ и съумя да стигне до първите си две победи в турнирите от Големия Шлем. Наградата му за това постижение ще бъде мач срещу световния номер 1 Новак Джокович в събота.

Към третия кръг в Париж продължават още Пабло Кареньо-Буста, Мартон Фучович, Кристиян Гарин, Карен Хачанов, Тиаго Монтейро и Даниел Алтмайер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставянето на шумни маркировки може да намали с до 40% вероятността от настъпване на ПТП
Поставянето на шумни маркировки може да намали с до 40% вероятността от настъпване на ПТП
Кампания за събиране на опасни отпадъци във Велико Търново
Кампания за събиране на опасни отпадъци във Велико Търново