НОВИНИ

Джокович: Сервирах ужасно, а като играеш без сервис, трябва да тичаш

Четирикратният шампион и защитаващ титлата си Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Новак Джокович
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 29.08.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Четирикратният шампион и защитаващ титлата си Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. В изцяло сръбски двубой той водеше с 6:4, 6:4, 2:0 срещу Ласло Джере, когато противникът му се отказа след 2:12 часа на корта.

"Не е това, което искаме. Не е това, което публиката иска, да види отказване. Но той очевидно имаше контузия, която го извади от тениса за известно време и се бори да се върне физически на предишното ниво. Той е много добър играч, особено при тези условия. Той трябваше да спечели втория сет, честно казано", коментира Джокович след мача.

"Като цяло беше голяма битка, над два часа за два сета. Сервирах ужасно, а като играеш без сервис, трябва да тичаш", допълни той.

Следващият съперник на поставения под номер 2 в схемата Джокович ще бъде австралиецът Алексей Попирин, който му взе сет в предишните им сблъсъци от Големия шлем на "Уимбълдън" и на Откритото първенство на Австралия тази година.

"Ще се радвам да спечеля четири сета другия път. Не ме разбирайте погрешно, но той продължава да се приближава все по-близо и по-близо, чукайки на тази врата. Играе страхотен тенис, така че няма причина да не вярва, че може да покаже страхотно представяне и ще се стреми към победата. Знам това, но знам и какво да очаквам . . . Ще си напиша домашното и ще видя какво трябва да се направи", добави Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов за надпреварата за еврокомисар: Нормално е победителят да е с предимство
Борисов за надпреварата за еврокомисар: Нормално е победителят да е с предимство