НОВИНИ

Джокович след отпадането в Рим: Надявам се да вляза в 100-процентова форма за Ролан Гарос

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:27, 18.05.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
джокович отпадането рим надявам вляза 100 процентова форма ролан гарос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

След като защитата на титлата на шесткратния шампион от Рим приключи още на четвъртфиналите, Новак Джокович все пак оценява като големи шансовете си да спечели титлата от Ролан Гарос. Сърбинът заяви, че продължава да се подготвя усилено за най-важния турнир от сезона на клей за него. Вчера Джокович загуби от Холгер Руне в опит да се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Рим.

"Знам, че винаги мога да играя по-добре. Продължавам да работя върху различни аспекти на играта си, на тялото си, надявам се да вляза в 100-процентова форма за Ролан Гарос. Това е целта", обясни Ноле след загубата от Руне с 1:2 сета.

Датчанинът поведе с 2:1 победи в срещите си с Джокович, като и двата му успеха са на турнири от сериите Мастърс 1000.

Джокович се изказа ласкаво за своя 20-годишен опонент.

„Той е много, много бърз, много бърз. Руне е много талантлив, динамичен играч, универсален играч. Имах лошо начало в третия сет. Мисля, че това беше мястото, където мачът някак се измести в негова полза. Той запази нервите си и заслужаваше да спечели”, коментира Ноле.

Попитан дали има съвети към по-младия си съперник, сърбинът отговори: "Ще му поискам съвети. Той ме победи два пъти, играехме един срещу друг, така че... нямам съвети за него. Засега той се справя много добре”, обясни Джокович.

„Очевидно е, че в тениса вече идва ново поколение. Имам предвид, че Алкарас отново ще бъде номер 1 в света от понеделник. Очевидно той играе страхотен тенис. Мисля, че е добре и за нашия спорт, че имаме нови лица, нови момчета. От години казваме, че ще дойде този момент, когато ще има смяна на поколенията", каза Джокович и добави, че той все още изпитва глад да продължава напред. Той е два пъти шампион във френската столица - през 2016 г. и 2021 г.

Ролан Гарос започва на 28 май, а дали 14-кратният шампион в Париж Рафаел Надал ще участва в турнира ще стане ясно днес, когато испанецът ще обяви решението си на специална пресконференция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на туризма: Очакваме много добър летен сезон
Министърът на туризма: Очакваме много добър летен сезон
Стартира информационна кампания в столичните гимназии преди изпитите на седмокласниците
Стартира информационна кампания в столичните гимназии преди изпитите на седмокласниците