НОВИНИ

Джудистите ни научиха първите си съперници за Токио

Ивайло Иванов
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 22.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Тримата български джудисти, които ще ни представят в Токио, научиха своите съперници за старта на олимпийския турнир. Жребият беше изтеглен в онлайн формат.

Родната състезателка до 57 килограма Ивелина Илиева ще се изправи срещу представителката на Тунис Гофран Хелифи в първия кръг от надпреварата. На 1/8-финалите, при евентуален успех, родната състезателка ще срещне канадката Джесика Климкаит. Участието ѝ ще започне на 26 юли, понеделник.

Националът ни в категория до 60 килограма Янислав Герчев ще се противопостави на еквадореца Ленин Пресидао. Във втория кръг, който е 1/8-финал на турнира, може да срещне евентуално Веи Йънг Янг от Китайско Тайпе.

Най-добрият ни представител в този спорт към момента Ивайло Иванов ще срещне Лусенти от Аржентина, а на 1/16-финалите, ако продължи напред, ще има за съперник победителя от двойката Хуго Кумбо/С.Болтабоев.

Състезанията в джудото започва на 24 юли, като първи в програмата ще излезе Янислав Герчев. Представянето му ще можете да гледате по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн в спортната страница на bntnews.bg. Ивайло Иванов, на когото са възложени най-големи надежди за добро представяне, ще стартира в Токио на 27 юли, вторник.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев представи проекта за актуализация на бюджета
Асен Василев представи проекта за актуализация на бюджета
Джокович с приемлив жребий за Олимпиадата
Джокович с приемлив жребий за Олимпиадата