НОВИНИ

Камала Харис води пред Доналд Тръмп с 45% срещу 41%

По-строга политика по отношение на миграцията - акцент в първото интервю на Камала Харис като официален кандидат

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:21, 30.08.2024 (обновена)
Чете се за: 03:57 мин.
Политика
Снимка:
Слушай новината

По-строга политика по отношение на миграцията, подкрепа за Израел и защита на подхода на Белия дом към икономиката - това са част от акцентите в първото интервю на Камала Харис като официален кандидат на демократите за Овалния кабинет.

Камала Харис, заедно с кандидата за вицепрезидент Тим Уолц, отговаряха на въпроси на журналиста от CNN Дана Баш.

"Ден първи ще бъде за задействане на плана, който аз наричам "икономика на възможностите". Вече представих някои от предложенията, сред които какво ще направим, за да намалим цените на стоките, които се използват ежедневно, какво планираме, за да се инвестира в малкия бизнес, в семействата. Има много работа и около плановете, които ще позволят на американците да си купят жилище", каза Харис.

Участвам в надпреварата, защото мисля, че на този етап съм най-добрия кандидат за позицията, за всички американци, без оглед на пола и расата им, каза Харис. Тонът леко се изостри, когато Баш посочи, че по време на мандата й като вицепрезидент Харис, е променил позицията си по редица въпроси. Харис контрира, че ценностите й са останали непроменени. Харис не би се поколебала да назначи републиканец в кабинета си, стана ясно от интервюто. По отношение на Близкия изток - подкрепата за Израел остава непоклатима, но е крайно да бъде сключено споразумение за край на войната и връщане на заложниците, каза Харис.

"Сделката е най-добро, което може да се направи, не само за края на войната, но и за всичко, което предстои след това. Още на 8ми октомври съм казала нещо и продължава да стоя зад него - ние трябва да работим в посока на решение с две държави. За да бъде Израел в безопасност, и в еднаква степен да се гарантира сигурността и самоопределението на палестинците", посочи тя.

"Не я виждам като лидер", това заяви кандидатът на републиканците Доналд Тръмп след излъчването на 27 минутното интервю.

"Ние го правим на живо, тя е на запис?! Тя просто седеше зад онова бюро, масивно бюро, и да ви кажа, на мен не ми приличаше на лидер. Не виждам как тя ще преговаря с президента на Китай - Си Дзинпин, не я виждам и с Ким чен Ун, както ние го направихме. Така че ще видим какво стане", заяви Тръмп.

Последното социологическо проучване на Ройтерс/ Ипсос показва, че преднинaта за Харис се увеличава и тя води с 45% пред опонента си Тръмп, който се ползва с подкрепата на 41 на сто от избирателите.

Харис, заедно с кандидата за вицепрезидент Тим Уолц, отговаряха на въпроси на журналиста от Си Ен Ен Дана Баш. Тонът леко се изостри, когато Баш посочи, че по време на мандата ѝ като вицепрезидент Харис, е променила позицията си по редица въпроси. Харис контрира, че ценностите ѝ са останали непроменени.

"Скучно" - това написа кандидатът на републиканците Доналд Тръмп в социалната мрежа след излъчването на 27-минутното предварително записано интервю.

Последното социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос показва, че преднината за Харис се увеличава и тя води с 45% пред Тръмп, който се ползва с подкрепата на 41 на сто от избирателите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова издънка за Реал Мадрид в първенството
Нова издънка за Реал Мадрид в първенството
"Аполония" чества 125 години от рождението на Панчо Владигеров
"Аполония" чества 125 години от рождението на Панчо Владигеров