НОВИНИ

Капитанът Димитър Илиев донесе Суперкупата на Локомотив Пд!

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:38, 02.08.2020
Чете се за: 01:50 мин.
Футбол
капитанът димитър илиев донесе суперкупата локомотив

Носителят на Купата на България победи шампиона Лудогорец на техния „Хювефарма Арена“ и грабна първия трофей за новия сезон.

Ето и как се разви двубоят между двата тима:

В първите десетина минути на „Хювефарма Арена“ липсваха интересни ситуации като и двата тима допускаха много грешки при отиграванията си.

Две минути по-късно тежък сблъсък между Абел Анисе и Петър Витанов принуди българина да напусне терена, след като получи аркада. Българинът бе заменен от Давид Малембана.

В 19-та минута Дан Битон стреля силно към вратата на „смърфовете“ и затрудни максимално Мартин Луков. След недобрата намеса на стража, до топката стигна Жоржиньо, който премина Луков и дори отчаяният шпагат на Бирсент Карагерен не можа де предотврати попадението.

За съжаление на домакините голът не бе зачетен, след като се оказа, че при изстрела на Битон, Жоржиньо е бил в положение на засада.

В 38-та минута Анте Ралица опита акробатично изпълнение, но неговата задна ножица премина над вратата на Лудогорец.

Пет по-късно и „смърфовете“ стигнаха до попадение, което не бе признато.Умарбаев проби в наказателното поле на домакините и стигна до изстрел, който преодоля вратаря Ренан. За негово огромно разочарование Дражан Петрович, който бе в положение на засада, реши да добута топката и по този начин не остави избор на рефера – Волен Чинков освен да отсъди засада.

Буквално в следващата атака домакините имаха шанс да открият. Вратарят Луков не прецени добре летежа на едно центриране, но за негово щастие топката премина покрай гредата.

Последният шанс за полувремето бе отново за гостите. Анте Ралица засече центриране на Карагерен отдясно, но бе развенчан от намесата на вратаря на Лудогорец.

Така почивката дойде при нулево равенство.

Второто полувреме започна равностойно като първата по-добра възможност се откри пред пловдивчани. Анте Ралица се озова на стрелкова позиция, но се забави с изстрела и той рикошира в крака на Драгош Григоре, след което Ренан улови безпроблемно.

Отново гостите можеха да открият в 63-та минута, когато изстрел на Лукас Салинас бе избит от Ренан. При добавката пък, шутът на Ралица срещна тялото на Георги Терзиев.

Две минути по-късно домакините останаха с човек по-малко. Джордан Икоко изблъска Масореро и съдията Волен Чинков му показа червен картон.

„Смърфовете“ продължиха да нападат и в 69-та минута Карагерен бе близо до гола, но вратарят на Лудогорец отново бе на мястото си.

Десет минути преди края Диниш Алмейда засече центриране на Умарбаев, но ударът му с глава не намери вратата на „орлите“.

Минута преди края на редовното време логичното се случи. Бирсент Карагерен подаде елегантно към Димитър Илиев, който с чудесен изстрел от въздуха прониза Ренан дос Сантос за 1:0.

До края нямаше интересни ситуации и така Локомотив Пд спечели втората си Суперкупа в историята. „Черно-белите“ спечелиха трофея за пръв път през 2004-та, когато като шампион на България, „смърфовете“ победиха Литекс с 1:0.

По този начин пловдивчани започват по чудесен начин новият сезон в българския футбол, докато Лудогорец ще трябва да се концентрират върху първия си мач от „efbet Лига“, следващата събота, 8 август, срещу Ботев (Враца).

За Локомотив Пд новата кампания в първенството започва с пловдивско дерби срещу Ботев (Пловдив) на 9 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
119 нови случаи на коронавирус у нас при направени 1491 PCR теста
119 нови случаи на коронавирус у нас при направени 1491 PCR теста
Лодка се преобърна в морето край Измир, има жертви и ранени
Лодка се преобърна в морето край Измир, има жертви и ранени