НОВИНИ

Карлос Алкарас: Все още не знам как успях да спечеля

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:42, 08.09.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
карлос алкарас все знам успях спечеля
Слушай новината

19-годишният Карлос Алкарас, който се класира за първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем след епичен петсетов успех над Яник Синер в четвъртфиналите на US Open, призна, че трудно е повярвал как е стигнал до крайния успех в мача, който продължи почти до 3.00 часа след полунощ българско време.

След двубоя Алкарас описа двубоя като "най-дългия и изтощителен" в неговата кариера, но въпреки това разкри, че се е чувствал комфортно на корта.

"Честно казано, все още не знам как успях да спечеля. Нивото, на което играхме през целя мач беше невероятно. Яник е страхотен играч и това е ясно на всички. Той е уникален. Благодаря на всички фенове за любовта и за подкрепата, които ни показаха по време на двубоя. Особено в края емоцията беше невероятна. Това беше най-дългият и изтощителен мач в цялата ми кариера. Двамата с Яник демонстрирахме много високо ниво както във физическо, така и в психологическо отношение. Надявам се, че феновете на корта и тези пред екраните са се насладили на това, което предложихме. Темпото беше много високо, но въпреки това се чувствах комфортно на корта. Много рядко ми се е случвало да участвам в толкова динамичен мач. Чувствах се много добре и това е основната причина да успея да победя днес", сподели Карлос.

Испанският талант коментира още и какво очаква от мача си срещу Франсис Тиафо в полуфиналите, като сподели, че го очаква нов сложен сблъсък.

"Всички виждат на какво ниво играе Франсис в момента. Той победи последователно Рафа и Рубльов, които са топ играчи. В момента се чувствам уверен, но Тиафо също е много вдъхновен, тъй като получава невероятна подкрепа от публиката. Ще бъде много сложен, но в същото време интересен мач. Засега искам просто да си почина и да се насладя на момента, а утре ще започна да мисля за следващия мач"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жандармерия ще охранява наводнените села
Жандармерия ще охранява наводнените села
Любослав Пенев: Няма да подценим Ботев Пд, най-добрите футболисти трябва да са в националния отбор
Любослав Пенев: Няма да подценим Ботев Пд, най-добрите футболисти трябва да са в националния отбор