НОВИНИ

Каролина Мухова обърна Ашли Барти и среща Дженифър Брейди на 1/2 финалите

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 17.02.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Тенис
каролина мухова обърна ашли барти среща дженифър брейди финалите

Поставената под №25 чехкиня изигра запомнящ се мач, отстранявайки световната номер 1 след 1:6, 6:2 ,6:3 и за първи път в своята кариера се класира за полуфинал в турнир от Големия Шлем.

Шампионката от Ролан Гарос 2019 Барти, която беше спечелила и единствената им среща до момента, започна много силно, взимайки първата част след 6:1 за само 25 минути игра.

В тези начални минути Мухова действаше доста колебливо, като дори след края на сета, тя взе и медицински таймаут, след който се върна преобразена на корта.

Барти проби и за начало на втория сет, повеждайки с 2:0, но чехкинята върна бързо брейка и изравни за 2:2. В следващите минути именно тя беше тенисистката, която създаваше повече проблеми, когато беше на ретур и нейния удар дойде, когато проби за 5:3, а след това на свой сервис, изравни сетовете.

Серията на Каролина продължи и в началото на решителната част, когато тя проби още в откриващия гейм, а след това задържа своето подаване, за да вземе аванс от 2:0. От този момент мачът беше еднопосочен, като чехкинята осъществи и още един брейк по пътя към успеха с 6:2.

В спор за място на финалата Мухова ще играе срещу Дженифър Брейдки, която също направи обрат срещу една от приятните изненади в турнира, Джесика Пегюла.

В този изцяло американски сблъсък Пегюла спечели с 6:4 първия сет, но след това Брейди се активизира, за да вземе следващите две части с 6:2, 6:1, за да достигне до втория си полуфинал в турнирите от Шлема след US Open 2020.

Мухова и Брейди досега са се срещали само веднъж, през 2019 година в Прага, където на родна земя чехкинята печели много оспорван двубой след 6:4, 3:6, 7:6(2).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 1: Бенфика - Арсенал, 1/16-финал на Лига Европа
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 1: Бенфика - Арсенал, 1/16-финал на Лига Европа
Служител на Държавно горско стопанство е организатор на купона с полицаи край Сандански
Служител на Държавно горско стопанство е организатор на купона с полицаи край Сандански