НОВИНИ

Каролина Мухова отрази мачбол срещу Арина Сабаленка и е на финал в Париж

каролина мухова отрази мачбол арина сабаленка финал париж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 08.06.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Чехкинята Каролина Мухова се превърна в първата финалистка на Ролан Гарос 2023, след като победи Арина Сабаленка от Беларус със 7-6(5), 6-7(5), 7-5 в полуфинален сблъсък от женската схема на турнира. Мухова отрази един мачбол в решаващия трети сет, преди да се класира за първия си финал в турнирите от Големия шлем.

В равностоен първи сет Мухова успя да пробие за преднина от 5-4, но се пропуска още в следващия гейм и допусна изравняване, след което се стигна до тайбрек, в който чехкинята спечели три поредни точки от 4-5, за да поведе в резултата. Във втората част двете тенисистки си размениха по два пробива, преди да влязат в нов тайбрек, в който Сабаленка бе настоятелна и се наложи със 7-5. В третия сет Сабаленка започна по-уверено и дръпна с 5-2, но след това Мухова започна да доминира на корта и взе пет поредни гейма, за да стигне до крайния успех след три часа и 13 минути игра, като при 2-5 отрази един мачбол.

По този начин Мухова се класира за финала в Париж, където ще срещне световната номер 1 Ига Швьонтек или бразилката Беатрис Хадад Мая. Сабаленка все още има шанс да измести Швьонтек от първото място в световната ранглиста, ако полякинята допусне поражение от Хадад мая по-късно днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София се раздели с бранителя Марио Петков
Локомотив София се раздели с бранителя Марио Петков
НС реши: Държавата ще може да събира и разпределя пари и след 10 юни
НС реши: Държавата ще може да събира и разпределя пари и след 10 юни