НОВИНИ

Късен албански гол прекрати участието на Славия в Европа

късен албански гол прекрати участието славия европа
bnt avatar logo
от БНТ
22:59, 27.08.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Лига Европа

Славия се прости с Европа след загуба от албансия Кукеси с 1:2. В столицата на Албания Тирана българският тим отстъпваше пред съперника си в по-голямата част на двубоя.

Първо "белите" изоставаха в резултата след отсъдена срещу тях дузпа, но стигнага до изравняване на резултата, чрез Калоян Кръстев. Но 5 минути преди края на двубоя влезлият като резерва Купър лиши Славия от участие в тазгодишното издание на Лига Европа.

Първата по-опасна ситуация бе за домакините. Капитанът на Кукеси Рока проби от лявата страна на защитата на Славия и отправи мощен удар от малък ъгъл, но "белият" вратар Стергиакис спаси.

Двубоят вървеше с лек превес на албанския отбор след първите 20 минути, като преобладаваха здравите единоборства и офанзиви без особена ефективност.

Кукеси записа нов удар от около 30 метра в очертанията на вратата малко след средата на полувремето, но отново Стергиакис се намеси вещо.

До края на частта не се стигна до нищо опасно и пред двете врати.

10 минути след подновяването на играта Кукеси получи право да изпълни дузпа. Гаши напредна в наказателното поле на Славия, а Петър Патев го препъна и не остави съмнения за отсъждането на наказателен удар. Патрик Фрайдей застана зад топката и хладнокръвно реализира. 1:0 за Кукеси.

"Белите" отговориха с фалцов удар на детето-чудо Филип Кръстев, но вратарят Джика спаси.

В 80-ата минута българския тим стигна до равенството с попадение на Калоян Кръстев, който с глава засече центриране от дясно за 1:1.

За съжаление на възпитаниците на Златомир Загорчич в 85-ата минута Кускеси стигна до второто си попадение в срещата, когато центриране намери Купър, който акробатично прати топката в мрежата на Стергиакис.

Минута по-късно Купър се озова очи в очи с вратаря на българския тим, но 21-годишният страж успя да стигне пръв до кълбото и предотврати сигурно трето попадение в мрежата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитана Димитър Илиев с гол от дузпа класира Локомотив Пд напред в Лига Европа
Капитана Димитър Илиев с гол от дузпа класира Локомотив Пд напред в Лига Европа
Пожар избухна в гора между Хасково и Димитровград
Пожар избухна в гора между Хасково и Димитровград